arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Wat is De Krook?

Wintercircus

Oproep tot deelname in een op te richten vennootschap voor de exploitatie van het Wintercircus - fase 1

Sogent gaat op zoek naar aandeelhouders om samen een vennootschap op te richten die het Gentse Wintercircus zal beheren en uitbaten.

Tegen 2022 wordt het Wintercircus – in het centrum van de stad (tussen de Lammerstraat, de Sint-Pietersnieuwstraat en de Platteberg naast De Krook) - een nieuwe Gentse ontmoetingsplek. Het gerenoveerde Wintercircus zal zorgen voor de huisvesting van diverse functies die elkaar kunnen versterken. Rond het middenplein – dat voor iedereen toegankelijk is en waar allerlei activiteiten kunnen doorgaan – komt een hub voor technologiebedrijven, start-ups en scale-ups. Ook een rockzaal met een capaciteit van een 500-tal personen evenals faciliteiten als een café, restaurant,  foyer en communityruimtes zijn gepland.  Om dit alles te realiseren gaat sogent (het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf) nu op zoek naar aandeelhouders, partners die vanaf 2020 de inrichting, invulling en uitbating van het Wintercircus in goede banen leiden.

Met het oog op de oprichting van een vennootschap die zal instaan voor de exploitatie van het Wintercircus, gaat sogent in eerste fase op zoek naar geïnteresseerde kandidaat-aandeelhouders. Kandidaten kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een infomoment met betrekking tot deze oproep, gecombineerd met een kort bezoek aan het Wintercircus. Deze infosessie gaat door op 10 september. Meer informatie hierover staat in de oproep. Inschrijven voor dit infomoment kan door een e-mail te sturen naar info@sogent.be met vermelding van de contactgegevens en een korte motivatie van interesse en dit tot en met 6 september 2018.

In de documenten als bijlage toegevoegd, vindt u de volledige beschrijving van de oproep en procedure. Eveneens kan u er verhelderende plannen en documentatie over het Wintercircus en het kandidaatstellingsformulier  terugvinden.

Uiterste datum voor het indienen van het kandidaatstellingsformulier is donderdag 18 oktober 2018 om 10u00.

De oproep (en de bijhorende bijlagen) kunt u hier downloaden na éénmalige registratie op deze website.