arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Wat is De Krook?

IMEC, Universiteit Gent, UAntwerpen en Bibliotheek De Krook werken momenteel volop aan een prototype om studenten en flexwerkers vlot een plaatsje te helpen vinden in De Krook.

Hot Seats Logo

Sinds opening is De Krook een populaire plaats voor studenten en flexwerkers die op zoek zijn naar een rustige studie of werkplek. De gewilde studieplaatsen op de derde etage worden iedere ochtend in een mum van tijd ingenomen. Maar De Krook beschikt ook over heel wat andere studieplekken. Met dit project proberen we jou op basis van ‘sensortechnologie’ te gidsen naar een beschikbare plaats, en dit in een aangename omgeving.


Neem een kijkje op studieplekken.dekrook.be

Sensoren in De Krook   

Het gebouw werd uitgerust met verschillende soorten sensoren: warmtesensoren en luchtkwaliteitssensoren.

De sensoren waarmee de studieplekken werden uitgerust werken op basis van warmte: ga je op een studieplaats zitten, dan proberen wij op basis van lichaamstemperatuur jouw aanwezigheid te meten. Geen zorgen: we meten enkel de warmte en kunnen dus niet nagaan wie je bent en of je wel ijverig aan het studeren bent!

 

Deze metingen worden weergegeven op grondplannen (VRIJE PLAATSEN) zodat je makkelijk door het gebouw gegidst wordt. Wil je weten of je nog kans maakt op een vrije zitplaats? Via de inschattingen kom je te weten of je een grote, gemiddelde of eerder kleine kans maakt om een plaats te vinden. Momenteel worden de sensoren nog volop getest, om je in de aankomende maanden zoveel mogelijk (vrije)tafels te kunnen tonen.

 

Wil je graag weten of hoe druk het momenteel in de bibliotheek is? 

Dan helpt de DRUKTEMETER je verder. Op basis van verschillende algoritmes, geeft de app je aan hoe druk het momenteel in De Krook is. Wil je toch graag je bezoek vooraf plannen? Neem dan een kijkje in het WEEKOVERZICHT, hier kom je meer te weten over de drukte doorheen de week. Zo vind je de rustigste momenten voor jouw bezoek aan de bib.

 

Andere sensoren meten ook de luchtkwaliteit in het gebouw. Wil je graag weten hoe warm of hoe vochtig de lucht is bij jouw studieplek, bekijk dan alle informatie in LUCHTKWALITEIT.

 

Prototype

Het project zit momenteel nog in de testfase. Dat wil zeggen dat je al een stukje te zien krijgt van het prototype. Achter de schermen zijn we volop bezig met aanpassingen om alles goed te laten werken: zoveel mogelijk correcte data waarnemen, valideren en beschikbaar maken om te tonen. Het kan dus zijn dat de website soms niet helemaal doet wat hij moet.

 

 

Neem gerust toch al eens een kijkje op https://studieplekken.dekrook.be


Een mooie samenwerking tussen imec, Universiteit Gent, UAntwerpen en Bibliotheek De Krook.

Schermafbeelding 2019 05 20 Om 11 23 33