arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Wat is De Krook?

Maakdatmee is een initiatief van imec om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij innovatie en deze te laten “meemaken” (beleven en co-creëren). Meemakers worden regelmatig uitgenodigd om hun mening te geven over of visie te delen op nieuwe ideeën, producten of diensten. Zo wordt innovatie echt afgestemd op de noden van de eindgebruiker.

Imec Mdm Social Facebook Cover 4

Voor wie is Maakdatmee?

Heb jij een visie op de toekomst, of maak je je soms bedenkingen bij (weer) een nutteloos nieuw snufje? Denk jij graag na over relevante thema’s zoals gezondheid, energie of mobiliteit? Dan ben je bij Maakdatmee aan het juiste adres!

Schrijf je in, en maak samen met meer dan 16.000 andere meemakers innovatie en technologie mee. 

En nee, je bent niet te oud en weet meer dan voldoende over technologie! Jong of oud, technologie-expert of leek, het maakt niet uit. Iedere mening en elke bedenking is waardevol. Deelnemen kan op verschillende manieren: een vragenlijst invullen, een groepsgesprek meemaken of een innovatie thuis of op locatie uitproberen.

Uiteraard beleef en bouw je enkel mee wanneer jij daar zin in hebt. Geen interesse in dat specifiek onderwerp of even te druk? Je bent volgende keer even welkom.

De thema’s waaraan je kan meewerken zijn trouwens heel divers: van koken en fietsen tot energie, mobiliteit en gezondheid. Zo is er voor elk wat wils!

Wil je meer weten over Maakdatmee of eens op het gemak een projectpagina lezen? Surf dan naarwww.maakdatmee.be.

 

Voor bedrijven 

Wil je innoveren met technologie? Het merendeel van de innovaties faalt, en wel omdat ze te weinig inspelen op een of meerdere van volgende uitdagingen:

  • Het inschatten van het potentieel van nieuwe technologieën en het selecteren van de juiste opportuniteiten. Hierbij geldt: hoe vroeger, hoe beter, want de markt wacht niet.
  • Het vertalen van ideeën in prototypes en reële producten en diensten. Anders blijft het bij dromen.
  • Het laten inspelen van de innovatie op echte noden in de markt en zo het marktpotentieel en de waarde voor de gebruikers maximaliseren. 

Imec kan je helpen in elke fase, maar Maakdatmee is gespecialiseerd in de derde uitdaging. Test je concepten en innovaties in het echt, met échte mensen, en maak ze beter. Voor meer info, surf naar https://maakdatmee.be/nl/wie-zijn-we of contacteer ons op olivier.rits@imec.be.