arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Tweede Borremans verbindt kennis en cultuur aan De Krook

| 15 maart 2016

Michaël Borremans is toe aan zijn tweede kunstwerk in de publieke ruimte, opnieuw in Gent. Nadat hij het schilderij 'De Maagd' aanbracht op de klokkenstoel naast de stadshal, werkt hij aan een beeld van drie meter hoog dat eind mei 2017 op het plein aan De Krook wordt geplaatst.

Borremans02 Xsmall
Schermafbeelding 2017 03 20 Om 18 47 58

Het beeld van Michaël Borremans is samengesteld uit 4 figuren die de hoofden letterlijk bij elkaar steken. Ze hebben verschillende achtergronden en vertonen imperfecties. Het is een symbool voor het doorgeven van kennis en informatie. De kunstenaar zal de beelden met de hand beschilderen met zijn specifieke schilderstijl.

Michaël Borremans: ”Ik maak mijn composities voor mijn tekeningen en ander werk altijd met maquettefiguurtjes die ook architecten gebruiken. Ik speel er eerst wat mee, bewerk en beschilder ze dan, en zo kwam ik deze keer ook op dit idee voor De Krook. Ik vond meteen dat het goed zat. Het model is dus piepklein, maar we gaan dat uitvergroten naar 3 meter met dezelfde imperfecties. Mensen zijn niet perfect, maar kunnen hun kennis wel delen. Dat is ook zo mooi aan het project van De Krook.”

De kunstenaar neemt met zijn ontwerp een schot voor de boeg voor het verhaal dat de partners hier samen aan het schrijven zijn. 

 

Foto's door Titus Simoens