arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Startersfabriek en Ministry of Makers verhuizen naar De Krook

| 13 juni 2017

Op 15 juni ’17 verhuizen nu ook de Startersfabriek en Ministry of Makers naar De Krook. Zij zullen een plek krijgen op de vierde verdieping, naast Universiteit Gent, imec en Cultuurconnect.

Img 8021 Web C Michiel Devijver

De Krook gaat ervan uit dat de som meer kan zijn dan het geheel van de delen. Door verschillende organisaties samen te brengen ontstaat een interessante kruisbestuiving in termen van kennis, media, nieuwe informatietechnologie en digitalisering. 
In dat kader heten we vanaf 15 juni ’17 nu ook de Startersfabriek en Ministry of Makers welkom in De Krook. Zij zullen een plek krijgen op de vierde verdieping, naast Universiteit Gent, imec en Cultuurconnect.

Ministry of Makers (MoM) is een platform dat design(thinking) en co-creatieinzet als middel om de economie in de regio Oost-Vlaanderen creatiever, innovatiever en weerbaarder te maken. Het platform vormt een brug tussen de creatieve - en andere sectoren, kennisinstellingen, werkveldorganisaties en beleid. Co-creatieprojecten  die kaderen binnen deel-, circulaire-, sociale-, en zorgeconomie moeten leiden tot innovatieve businessmodellen. Daarnaast focust het platform op bedrijventerreinen van de toekomst en makersincubatoren.

De Startersfabriek wil elke pre-starter, starter, startup en prille groeier in Gent wegwijs maken in de wirwar van organisaties die specifieke professionele ondersteuning of begeleiding kunnen bieden. Naast de kantoren op de vierde verdieping, krijgt De Startersfabriek vanaf 16 juni een vaste stek in het Krookcafé. Starters kunnen er elkaar ontmoeten of afspreken met partners van De Startersfabriek. 


Foto door Michiel Devijver