arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Pianisten gezocht!

Nieuws categorie 1 | 26 september 2019

Laat je pianokunsten los op de verhalen van RAAK! tijdens het literaire festival #daaromleesik op zaterdag 23 november.

Oproep Raak

RAAK! vermengt verhaal, tekst en muziek in een ontroerende formule. Dit jaar koos het festival voor ‘TROOST’ als thematiek die woord en pianoklanken verenigt.

 Op 23 november wordt de trap van Steen en Wolken in de Krook de setting waar teksten een bondgenootschap sluiten met pianomuziek. Urgent.fm zoekt hiervoor een pianist(e) of zanger(es) die zichzelf op piano kan begeleiden én zin heeft om mee te stappen in dit verhalen-muziek festival.

 

Als muzikant(e) ga je aan de slag met teksten die voor hun vertellers troost hebben geboden en maak je er een eigen muzikale vertaling en begeleiding bij van ongeveer 5 minuten. Dat kan een cover, een eigen nummer of een nieuwe interpretatie zijn. 

We laten je als muzikant vrij in de muzikale vertaling. De synergie ontstaat in een samenwerking tussen verteller en toondichter.

 

Ben je pianist(e) die hier wel wat in ziet? 

Ben je vrij op 25/10 (om 11u of om 17u) voor een ontmoeting in de Krook met jouw ‘lezer’. Kan je je ook vrij maken op 23 november in de namiddag voor je optreden binnen RAAK? 

Laat dan zeker van je horen en stuur een mailtje naar contact@urgent.fm.

We kijken uit naar de ontmoeting en het prachtige samenspel van tekst en piano.