arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Openingsweekend is een overdonderend succes met 20 623 bezoeken

| 12 maart 2017

Het openingsweekend van De Krook is afgesloten met 20 623 bezoeken op de teller. Daarbovenop werden 2 500 bezoeken geteld bij Boeken Toe!, het laatavondfeest in de oude bibliotheek. Met de opening van De Krook ontdekten bezoekers de werking van de Gentse Universiteit, de technologie van imec en de bibliotheekwerking voor de toekomst. De Krook trekt het stadsleven binnen en geeft cultuur, kennis en innovatie terug.

Schermafbeelding 2017 03 23 Om 09 20 52

In De Krook werden op vrijdagavond 3 300 bezoeken geteld, 8 750 op zaterdag en 8 573 op zondag. Het Boeken Toe! Feest dat in de oude bibliotheek georganiseerd werd door Handelsreizigers in Ideeën, Charlatan, Demo crazy en Kerk mocht op vrijdagavond 2 500 bezoekers ontvangen.

Annelies Storms, voorzitter van Cvba Waalse Krook en schepen van cultuur: “Dit weekend hebben de bezoekers een ziel aan het gebouw gegeven. Er zit hier een enorm gedreven team van honderden mensen klaar om een sterke publiekswerking uit te bouwen en ik ben ontzettend trots dat we de toon nu al gezet hebben. Door de krachten van de bibliotheek, imec en de Universiteit Gent te bundelen hebben we dit wauw-effect kunnen bereiken. De Krook is van en voor iedereen.”

De nieuwsgierigheid van de Gentenaars bleek effectief zo groot als Stad Gent, de Universiteit Gent en imec gehoopt hadden. Er waren bijna constant tussen 1 200 en enkele 1 700 mensen in het gebouw en dat zorgde op enkele piekmomenten voor wachttijden variërend van 10 tot 30 minuten. Het personeel merkte ook op dat heel wat bezoekers enkele dagen op rij terug kwamen. Er waren geen incidenten, behalve 1 valincident aan de buitentrap en een vals brandalarm op zondagmiddag waardoor het gebouw gedurende 35 minuten vrijgemaakt moest worden voor een controle door de brandweer.

Tijdens het openingsweekend konden bezoekers kennis maken met de werking van de Gentse Universiteit, de technologie van imec en de bibliotheekwerking voor de toekomst. Ook na het openingsweekend organiseren de bibliotheek, de Universiteit Gent en imec in samenwerking met externe partners heel wat activiteiten. Bekijk hier de activiteiten.