arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Open call kunstenfestival TUMULTINGENT 7

Nieuws categorie 1 | 23 januari 2019

Van 8 tot 12 mei 2019 is het opnieuw zover: het jaarlijkse kunstenfestival TUMULTINGENT komt terug! Ook tijdens de 7de editie in 2019 kapen we opnieuw de Gentse boekenkathedraal: De Krook. En dit jaar krijgt de volledige culturele sector van Gent maar liefst 5 dagen de kans om zich te tonen aan een groot & divers publiek. Ja, ook jij.

Tig7 Site De Krook

Ook dit jaar nemen collectieven, cultuurhuizen, theatergroepen, ensembles of andere vormen van creatieve groeperingen de rol van curator binnen het festival op. De organisaties kunnen deelnemen door een kunstenaar naar voren te schuiven die hun werking mag vertegenwoordigen binnen het kunstenfestival. 

 

Voor de tweede maal verleent het imposante gebouw De Krook zijn spare places aan het kunstenfestival. Van boven tot onder, van bezemkast tot redactieruimte: alle hoeken en kieren worden gekaapt door kunst. De ruimtes worden verdeeld onder alle deelnemende organisaties. Binnen hun gekozen plek cureren zij hun kunstenaar en zijn op deze manier vertegenwoordigd in het festival. Zo krijgen zowel de gekozen kunstenaars als de deelnemende organisaties een podium en omvat TUMULTINGENT het culturele landschap van Gent.

 

Op woensdag 8 mei zal TUMULTINGENT 7 van ‘s ochtends tot ‘s avonds de Krook bezetten zoals vorig jaar. Van donderdag 9 mei tot en met zaterdag 11 mei geven we het publiek de kans om kunst van organisaties te bewonderen die kozen voor beeldende kunst of installaties, verweven doorheen het imposante gebouw. Artistiek werk dat gedurende die 4 dagen blijft, heeft geen nood ‘begeleiding of gerichte beveiliging’. Op zondag sluiten we het festival af met een bijzonder slotmoment.

 

Geïnteresseerd? Of ronduit enthousiast?

Collectieven, cultuurhuizen of andere vormen van creatieve samenwerkingen kunnen hun engagement kenbaar maken door te mailen naar tumult@urgent.fm. Een opstartende vereniging voegt in de mail best een korte situering over zichzelf toe. 


Inschrijven kan tot en met 1 februari 2019 door simpelweg je engagement kenbaar te maken. De TUMULTINGENT ploeg maakt een selectie van de ingestuurde voorstellen. Nadien organiseren we een rondleiding doorheen het gebouw en verdelen we de ruimtes in De Krook. Daarna richten we ons op de artistieke visie van de invulling. Samen met de artistieke leiding van het festival overlopen we de ideeën en zoeken we samen naar een creatieve uitwerking. Op uiterlijk 18 februari 2019 ontvangen we het uitgewerkte voorstel van de toegewezen ruimte.