arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Ontdek het online aanbod van De Krook!

Nieuws categorie 1 | 19 maart 2020

Tijd om eindelijk eens rustig in de zetel te luisteren naar een gemist interview, lezing of publieksavond? Herbeluister alle evenementen van Bibliotheek De Krook, Universiteit Gent en Vormingplus Gent-Eeklo online!

Audio De Krook

Door de maatregelen rond het COVID-19 virus zetten Bibliotheek De Krook, Universiteit Gent, Vormingplus Gent-Eeklo en andere partners in De Krook alle publieke evenementen even op stop. 


Zin om je honger in meer kennis te blijven stillen of inspiratie op te doen voor een goed boek? Neem een kijkje in het digitaal dossier van Bibliotheek De Krook vol gratis lees-, luister en kijktips voor thuis. Of herbeluister de audio-opnames van alle voorbije Krook-evenementen online op de Soundcloud-pagina van Bibliotheek De Krook.

Je kan er o.a. terecht voor 

 

Kraks@dekrook

Experten van Universiteit Gent en uit de praktijk geven in eenvoudige woorden en een heleboel voorbeelden uitleg bij de nieuwste trends op vlak van cultuur, media en ondernemerschap.  

Zin in meer Kraks@dekrook? Blader door het online dossier vol presentaties, boekentips en andere interessante links.

 

Belezen Wetenschappers

Welke boeken inspireren, ontroeren en ontspannen de onderzoekers van Universiteit Gent? Ontdek het in dit literair-wetenschappelijk salon met gastheer Pat Donnez.

Ga voor een overzicht van alle boeken naar het online dossier van Bibliotheek De Krook en alle audio-opnames op de Soundcloudpagina van Bibliotheek De Krook.

 

Quotes

Tijdens een Quotes-interview stap je met Tina De Gentdt mee in de wereld van een spraakmakend non-fictie boek, met de auteur als gids. 

Neem een kijkje in het overzicht van alle edities van Quotes.

 

Human Rights @ De Krook

Onderzoekers van het Human Rights Centre van de Universiteit Gent gaan in gesprek met het middenveld, kunstenaars, bezoekers van de bibliotheek en denken samen na over de betekenis van mensenrechten in onze huidige samenleving.

 

Ghuislain lezingen

Spraakmakende lezingen rond literatuur, kunst en geestelijke gezondheid. Een initiatief van de bibliotheek, het Museum Dr. Guislain en de Vakgroep Letterkunde van Universiteit Gent.


Paarse Zetel

Griet Pauwels in gesprek met spraakmakende gasten over literatuur en cultuur. Ontdek alle opnames in het online overzicht.


Film Fest Talkies

Maandelijkse inspirerende gesprekken over film. Patrick Duynslaegher ontvangt gasten uit de film- en bredere kunstenwereld en laat hen vertellen over de films die hun werk en leven hebben beïnvloed. 

Herbeluister alle opnames via deze link


#DAAROMLEESIK

Herbeleef de mooiste momenten van literatuurfestival Daaromleesik. Met o.a. de pakkende persoonlijke verhalen van RAAK!, literaire eye-openers van UGent’ers tijdens Ander Licht Op De Zaak en inspirerende boekentips van Woord Bij De Daad.