arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Onderzoek: Wat zoeken 65plussers in een park?

Onderzoek | 24 augustus 2021

Help de UGent en Stad Gent om openbare parken aantrekkelijker te maken voor 65plussers.

Onderzoek Ugent Parkproject

Openbare parken moedigen aan tot beweging, ontspanning en sociaal contact. Hierdoor kunnen parken een belangrijke rol spelen bij het actief en gezond ouder worden. Helaas blijkt uit onderzoek dat slechts een klein aandeel van de 65plussers op regelmatige basis een park bezoekt. 

Om openbare parken aantrekkelijker te maken voor oudere volwassenen moeten we eerst meer zicht hebben op wat 65plussers precies verlangen van een park en waarom een groot deel van de 65plussers momenteel geen parken bezoekt. Om dit na te gaan werd een website ontwikkeld waarop oudere volwassenen hun favoriete park kunnen aanduiden en aangeven waarom dit park aantrekkelijk is. Ook mensen die momenteel geen parken bezoeken kunnen deelnemen. Aan hen zal gevraagd worden om aan te duiden hoe het komt dat zij geen parken bezoeken (bv. weinig interesse of gevoel van onveiligheid in het park).

De resultaten van deze studie zullen inzicht geven in de wensen en noden van 65plussers met betrekking tot openbare parken. Bijgevolg zullen deze resultaten van grote waarde zijn bij toekomstige parkrenovaties.

 

Bent u 65 jaar of ouder en wil u ons een handje helpen? 

Surf dan naar www.gentseparken.be en geef uw mening. Het doorlopen van de vragenlijst neemt slechts 10 minuten in beslag!