arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Onderzoek: Muzikale interacties in mixed reality

Onderzoek | 26 augustus 2021

Ga in deze studie van IPEM (UGent) in ritmische, muzikale interactie. Het doel is om een drumpatroon te spelen terwijl je een mixed reality-headset draagt waarmee je je muzikale partner als een hologram kunt zien.

Ipem Muzikale Interacties In Mixed Reality

De onderzoeksgroep IPEM binnen de vakgroep Kunst-, Muziek en Theaterwetenschappen van Universiteit Gent doet onderzoek naar "embodied music interaction". IPEM onderzoekers gebruiken state-of-the-art technologieën om de kwaliteit van muzikale interacties te bestuderen.

Voor deze studie zullen twee proefpersonen een ritmische, muzikale interactie aangaan. Zij zullen een drum-patroon proberen spelen terwijl ze een mixed reality dragen die hun toelaat elkaar als hologram te zien. Met deze studie willen we onderzoeken welke invloed technologie heeft op het gedrag en gevoel van personen in een gedeelde activiteit. Zo willen we fundamentele inzichten verwerven in de onderliggen principes en patronen van menselijke interacties om technologieën te helpen ontwerpen voor aangename, rijke en betekenisvolle expressies.

Wie

Aan dit onderzoek kunnen personen zonder lichamelijke beperking tussen 18 en 45 jaar deelnemen. Deelnemers moeten zich per twee aanmelden omdat het experiment vereist dat de proefpersonen elkaar kennen.

Waar

Art-Science Interaction Lab gevestigd in De Krook, Gent

Wanneer

2 uur ergens tussen 6-19 september

Vergoeding

€ 20 Fnac-vouchers worden gegeven als compensatie voor uw tijd

Registratie

Via https://tinyurl.com/musicmovesXP


Contact: bavo.vankerrebroeck@ugent.be