arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Oceans are rising, so get informed (27/2)

Nieuws categorie 1 | 20 februari 2020

Op 27 februari 2020 staat De Krook in thema van het klimaat: een rode lijn rondom De Krook, debat rond klimaatacties én een radio-special op Urgent.fm.

Oceans Are Rising

Donderdag 27 februari verschijnt een rode lijn op De Krook. Een symbolische streep die staat voor de zeespiegelstijging veroorzaakt door de opwarming van de aarde. Verschillende krookbewoners zetten hun schouders onder het Oceans are rising project en zetten 27/2 volledig in op bewustwording van de klimaatverandering.


Om de klimaatuitdaging het hoofd te bieden, is voldoende kennis bij de gemiddelde burger een absolute noodzaak. Ondanks alle aandacht in de media, gaapt er nog steeds een gigantische kenniskloof tussen de klimaatwetenschappers en het brede publiek. Met de nieuwe overzichtssite sogetinformed.com wil de organisatie het voor iedereen gemakkelijker maken om feit en fictie van elkaar te onderscheiden in het klimaatdebat.

Het klimaatproject 'Oceans are rising, so get informed' heeft als doel om op een constructieve wijze de klimaatopwarming onder de aandacht te brengen.


Auteur en historicus Pieter Boussemaere gaat samen met Tina De Gendt in gesprek over zijn boek '10 klimaatacties die werken'. Stap mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids. 

Een organisatie van Bibliotheek De Krook en Vormingplus Gent-Eeklo. 


Ook Urgent.fm wil tonen dat het anders kan en vooral dat alle kleine beetjes helpen. Daarom komen er verschillende boeiende gasten over de vloer in studentenprogramma Spoetnik. Volg de radiospecial live tussen 17 en 19u op 105.3FM of online op urgent.fm.


Meer weten?

Neem een kijkje in het online dossier van Bibliotheek De Krook over het klimaat vol interessante boekentips.