arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Nieuw seizoen Kraks@dekrook

Nieuws categorie 1 | 3 februari 2020

Hoe zullen we werken in de toekomst? Wat weten we over het heelal? Wat is het belang van de Floraliën voor de Gentse sierteelt? En hoe goed is literatuur als medicijn? We brengen onderzoekers van de UGent samen met mensen uit de praktijk. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden, altijd op maat van het brede publiek.

Kraks@dekrook 2020

Ontdek het aanbod van 2020 en schrijf je in.

Voorjaar 2020

  • Di. 11/2/2020 - Kraks@dekrook: Werken in de toekomst

De wereld rondom ons verandert snel. Hoe zullen de jobs van de toekomst er uitzien? Worden we vervangen door robots, machines en slimme algoritmes? Welke kennis en vaardigheden hebben we nodig om mee te draaien in een hoogtechnologische economie?

  • Di. 10/3/2020 - Kraks@dekrook: Wat weten we over het heelal?

Wat weten we nu eigenlijk over het heelal? Over welke grote vragen breken atronomen zich dagelijks het hoofd? Wat vliegt er allemaal rond in de ruimte? En wat betekenen België en Universiteit Gent eigenlijk op vlak van ruimtevaart?

  • Di. 21/4/2020 - Kraks@dekrook: Gentse horticultuur

Hoe zorgde de Gentse Floraliën voor groei en innovatie binnen de Gentse sierteelt? Hoe veranderde de biodiversiteit in Gent doorheen de jaren en op welke manier wordt deze in kaart gebracht?


Najaar 2020

  • Di. 22/9/2020 - Kraks@dekrook: Alternatieve geneeswijzen
  • Di. 20/10/2020 - Kraks@dekrook: Zelfdiagnose en medische apps
  • Di. 17/11/2020 - Kraks@dekrook: Literatuur als medicijn


Praktisch