arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Nieuwe uitbaters zorgen voor frisse wind in Krookcafé

| 21 december 2021

Vanaf woensdag 5 januari 2022 heropent het Krookcafé met een pop-up invulling voor één jaar. Nieuw zijn onder andere uitgebreidere openingsuren, een samenwerking met Let’s Save Food! vzw en een ‘take-away’ kassa voor een snelle lunch.

Teamkrookcafe

De nieuwe uitbaters Jef Driesen en Anissa All stampten eerder de Mexicaans geïnspireerde cocktailbar ‘Mexcalli’ en de zomerbar ‘Cali’ uit de grond, allebei gelegen in de Bibliotheekstraat. In De Krook, dat onder andere de Gentse bibliotheek, imec, enkele UGent-vakgroepen en Urgent.fm huisvest, gooien ze het over een andere boeg. Dat doen ze samen met Jens Van Haele, voormalig gerant bij Frituur Tartaar, en met Charlotte Vergeylen, voormalig kok bij De Buffel, Amigo en ’t Kanon. 

Gevarieerde kaart & take-away

Samen bieden ze een gevarieerde kaart aan: een (uitgebreid) ontbijt en voor de lunch - naast een regulier aanbod van toast, buddha bowl of pasta - ook een ‘Let’s Save Food! X Krookcafé’ lunch, bereid met voedseloverschotten om verspilling tegen te gaan. Tot slot is er in de vooravond een ‘aperitivo’, net zoals in Italië: een verrassingsselectie aan aperitiefhapjes voor een kleine meerkost bij een aperitiefdrankje. Voor mensen met haast is er take-away: ’s ochtends kan je snel een ontbijt oppikken of ’s middags een duurzaam verpakte lunch.

Ruimere openingsuren  

Het nieuwe Krookcafé heeft ruime openingsuren:

·       Van maandag tot en met woensdag van 9 tot 20 uur

·       Op donderdag en vrijdag van 9 tot 21 uur

·       Op zaterdag van 10 tot 18 uur

·       Gesloten op zondag

Vóór 10u kom je binnen langs de achterzijde van het gebouw, omdat de bibliotheek om 10u opent.

Iedereen is er welkom: bibliotheekbezoekers, buurtbewoners, studenten, wie in de buurt werkt, …

Pop-up

Het team van Jef, Anissa, Jens en Charlotte haalde recent de opdracht van cvba Waalse Krook binnen en zal gedurende het hele jaar 2022 het Krookcafé als pop-up uitbaten.  Eind 2022 lanceert de cvba een nieuwe opdracht voor een meer structureel partnerschap.

Hulp gezocht

Het team van het Krookcafé is nog op zoek naar flexi’s en studenten om hun team te versterken. Heb je interesse? Mail jouw CV door naar anissa@krookcafe.be  

Kortom

Het Krookcafé: hét adres voor een lekker ontbijt of lunch, een plekje waar je na de werkdag even kan uitblazen met zicht op de torens, een plaats om samen met je vrienden, je gezin of je collega’s te genieten van een drankje en een hapje, gecombineerd met een bibbezoek of een activiteit. Iedereen is er van harte welkom vanaf 5 januari 2022!

 

Info: Surf naar www.krookcafe.be