arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Gent repareert

Nieuws categorie 1 | 23 oktober 2020

Heb je zelf ergens een laptop, tablet, gsm, smartphone, die kapot is of die je niet langer nodig hebt? Maak een Gentenaar of een Gents gezin blij en rep je naar De Krook om je toestel - liefst mét oplader - in de inzamelkast achter te laten.

Gent Repareert

Sinds april 2020 herstellen een tiental vrijwilligers van Repair Café Gent ongebruikte digitale toestellen als laptops, tablets, smartphones en gsm’s. Ze kijken de toestellen na, wissen de resterende gegevens en installeren een besturingssysteem en een basispakket software: klaar voor hergebruik! Zo hebben ze nu al 400 toestellen opnieuw gebruiksklaar gemaakt. 

Een netwerk van sociale organisaties zorgt ervoor dat deze toestellen terechtkomen bij kwetsbare personen en gezinnen, die zelf niet de middelen hebben om een nieuw toestel te kopen.

Gent Repareert 2

Inzamelpunten

Heb je een laptop, tablet, gsm, smartphone, die kapot is of die je niet langer nodig hebt? Laat dit toestel - liefst mét bijhorende oplader - achter in een inzamelkast: 

Je kan met je toestel ook langskomen tijdens het werkmoment van de reparateurs: elke dinsdag van 14 tot 17 uur, bij Masala vzw in De Meubelfabriek (Meibloemstraat 18). Vaste computers worden niet ingezameld, omdat er hier weinig vraag naar is. De vrijwilliger-reparateurs kijken je toestel na, wissen de resterende gegevens en installeren een besturingssysteem en een basispakket software: klaar voor hergebruik!


Meer weten over Repair Café Gent?

Ga langs op de website, neem een kijkje op de Facebookpagina, of lees het persbericht.

Repair Cafe

Inzamelpunt in De Krook:

Repair Cafe Inzamelpunt De Krook