arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Gemiddeld 7700 bezoekers per dag

| 30 maart 2017

Sinds de opening op vrijdag 10 maart 2017 telt De Krook gemiddeld 7.700 bezoeken per dag. Dat is bijna een viervoud van het daggemiddelde van 2.000 bezoeken in de oude stadsbibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein. Intussen neemt de Stad Gent maatregelen om de dienstverlening te optimaliseren en voor dit grote aantal nieuwsgierigen een aangenaam bezoek te garanderen.

Img 7956 Druk C Michiel Devijver

Ook na het openingsweekend waarin meer dan 20.000 mensen De Krook kwamen verkennen blijft het bezoekaantal hoog. Heel wat mensen komen de indrukwekkende architectuur bewonderen. Maar de bibliotheek stelt ook vast dat heel wat nieuwe leden hun weg vinden naar de bibliotheek. Al 27.500 leners kwamen een nieuwe lenerskaart afhalen. Ook studenten vinden hun weg naar deze bibliotheek met schitterende studiezaal.

Het gebruik van een nieuw gebouw door zoveel mensen vraagt hier en daar om bijkomende verduidelijking en aanpassingen voor de gebruikers. De Stad Gent neemt maatregelen om signalisatie, de aanduiding naar de fietsenstalling, de wachttijden,... te optimaliseren.   


Lees hier het volledige persbericht