arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Eerste fase renovatie Wintercircus start voor bouwverlof

| 17 januari 2017

Het Wintercircus maakt zich op voor de eerste renovatiewerken. Sogent (het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf) gaat op zoek naar een aannemer die de eerste fase van de werken kan uitvoeren. Het gaat om grond-, stabiliteits- en rioleringswerken die het unieke pand van een stevige basis moeten voorzien. De installatie van een 'BEO-veld' zal ervoor zorgen dat warmte uit de bodem kan gebruikt worden als energievoorziening. Na het aanstellen van de aannemer, kunnen de werken voor het bouwverlof starten. Deze eerste fase zal maximaal een jaar in beslag nemen.

Img 20150716 125416 Square

Fase 1: een solide basis

Voor de opvolging van de uitvoering van de werken, werd de tijdelijke vereniging van Baro en Sum Projects als uitvoerend architect geselecteerd. Sogent gaat nu op zoek naar een geschikte aannemer die de uitvoering van de eerste fase van de renovatie voor zijn rekening kan nemen.

In deze fase wordt de basis gelegd voor een duurzaam en stevig bouwwerk dat de tand des tijds terug met gemak kan trotseren. Het gaat om het grondverzet, het realiseren van het BEO-veld, het rioleringsstelsel onder de funderingsplaat, de bouwkuip, de structurele werken (stabiliteitswerken) en de invulmetselwerken van de niveaus -2 en -1.

Voor het bouwverlof van dit jaar start de eerste fase van de renovatie. Als alles vlot verloopt, zullen de werken na een jaar afgerond zijn.

Warmte uit de grond

Het Wintercircus krijgt een publiek overdekt binnenplein, het enige overdekte en afgesloten publieke plein van Gent. Om het middenplein het hele jaar door optimaal te kunnen gebruiken voor publieke evenementen, zal een minimale comforttemperatuur nodig zijn. Een CO2-neutraal verwarmingssysteem, in combinatie met een BEO-veld, moet deze klus klaren.

Meer informatie over het BEO-veld vind je op de website van sogent