arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Deelnemers gezocht voor ¿Burgerpraat!

Onderzoek | 14 oktober 2019

Wil je bijleren over artificiële intelligentie & taal, of ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan het project Burgerpraat? Meer weten over het boeiende project Burgerpraat, kom dan langs in Bibliotheek De Krook op woensdag 16 oktober tussen 14u-16u30 voor de infosessie.

Burgerpraat

Burgerpraat is een Citizen Science project waarin je leert communicatiestijlen herkennen en benoemen. Help computers de nuances in taal herkennen, zoals humeur en overdrijvingen. Neem deel en leer beter communiceren, draag bij aan de wetenschap en beleef pret op de Burgerpraatdagen. 


Artificiële intelligentie en taal 

Artificiële intelligentie (AI) bestudeert technieken om computers menselijk gedrag zoals redeneren of het begrijpen van spraak aan te leren. Spraak en taal worden vaak gezien als een unieke menselijke vaardigheid, maar met de hulp van AI kunnen computers dit toch leren. Computers kunnen echter nog niet op zichzelf leren zoals een mens, en dus is er nog heel wat inspanning nodig om de vele voorbeelden aan te maken waaruit compu­ters alle complexe nuances in spraak en taal kunnen leren. In ¿Burgerpraat! willen we computers gepaster en beter leren communiceren, en dit in onze eigen taal: het Vlaams.


Hoe kan je bijdragen? 

Je kan op www.burgerpraat.be rechtstreeks je tijdslot boeken om tussen 16 oktober en 23 oktober in De Krook je selfie-video op te nemen.  Daarna ontvang je je link voor de online vragenlijst en je uitnodiging voor de driedaagse training op zaterdagen 16, 23 en 30 november.

In deze driedaagse opleiding leer je veel over communicatie, iets dat je ook in je dagelijkse interacties zal kunnen toepassen. Je kan ook je video ter beschikking stellen om te laten annoteren door getrainde annotatoren.  Met deze data kan artificiële intelligentie dan aan de slag!

Deelnemen

Meld je deelname via de website www.burgerpraat.be
of stuur een e-mail naar burgerpraat@ugent.be