arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

AI in De Krook

| 18 december 2020

Welke voordelen kan artificiële inteligentie (AI) bieden? En voor welke valkuilen moeten we onze ogen zeker openhouden? Ontdek er de komende maanden alles over in De Krook!

Ai In De Krook Boeklancering A I  Maatschappij

We zijn altijd op zoek naar manieren om het leven gemakkelijker, efficiënter en aangenamer te maken. Zo kwam de mens doorheen de geschiedenis tot nieuwe uitvindingen, techniek, wetenschap – manieren om ons sneller te verplaatsen, vlotter te communiceren, gezonder te leven, noem maar op. 

 

De grootste sprongen in deze zoektocht naar meer comfort, veiligheid, gezondheid en welvaart worden vandaag gemaakt in het veld van Artificial Intelligence (A.I.). Vaak maken we hier al gebruik van zonder het te weten. A.I. blinkt uit in actief zijn op de achtergrond. Daarom is het belangrijk om de technologie onder het vergrootglas te leggen. Het potentieel van AI valt niet te onderschatten, maar de risico’s zijn navenant. 

 

We bekijken welke voordelen AI kan bieden en voor welke valkuilen we onze ogen moeten openhouden.Geïnteresseerd? Kom er de komende maanden meer over ontdekken in De Krook!

 

Wat is er te doen?

Op verschillende momenten vanaf februari.

Volg een rondleiding in het A.I. demo center. Meer info volgt binnenkort! 


Woensdag 20 januari van 10u-11u30

Maak kennis met KIKS, een bijzonder project rond kunstmatige intelligentie en wetenschap op de middelbare school. Een presentatie voor leerkrachten wetenschappen en wiskunde derde graad secundair onderwijs, en andere geïnteresseerden.


9 februari 2021 van 19u-21u

Wat is het belang en vooral de maatschappelijke impact van artificiële intelligentie (kortweg AI)? Ga mee op ontdekking met het boek 'Artificiële intelligentie & Maatschappij' en de bijhorende (online) boekvoorstelling in De Krook.


 Zaterdag 27 februari van 10-12u

Een robot als buddy? In deze digistatie nemen we een kijkje naar de “sociale robot”, de robot die kan communiceren met mensen. Wat is dat precies, zo’n robot? En hoe werkt die dan juist? Wat kan zo’n robot allemaal, en wat helemaal niet? En hoe kan je hiermee zelf aan de slag?