arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Hoe geraakt u er?

We doen er alles aan om de weg naar De Krook op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden even voor u op een rijtje.

Te voet

Wie in en rond het centrum van Gent woont, kan best te voet komen. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig. De ingang bevindt zich aan het nieuwe Miriam Makebaplein, te bereiken vanaf de Kuiperskaai.

Fiets 

Snel en goedkoop naar De Krook gaan, doet u met de fiets. Gevaarlijk gestalde fietsen op het plein worden om veiligheidsredenen verwijderd. 

Fietsen kunnen worden gestald in de fietsenparking op de -1 en -2e verdieping. Deze fietsenparkings zijn bereikbaar langs de fietsenhelling aan de oostkant van het gebouw of de fietsenlift die zich op het Miriam Makebaplein bevindt (naast het terras van Soep+)

Openbaar vervoer

De Lijn heeft een uitstekend aanbod om u naar De Krook te brengen (halte Gent Zuid).
Alle informatie en dienstregelingen vindt u op www.delijn.be/gent

Vanuit heel wat gemeenten of steden geraakt u gemakkelijk met de trein in Gent. Alle informatie en dienstregelingen vindt u op www.belgianrail.be

Parkeer uw auto gratis op een Park & Ride en reis verder met tram of bus naar De Krook.

P+R Flanders Expo / The Loop (168 parkeerplaatsen): 

Komende vanuit A’pen (E17): Afrit R4/Expo-The Loop aan wisselaar Zwijnaarde en volg signalisatie Expo-The Loop. Komende vanuit Kortrijk (E17): aan verkeerswisselaar E17 naar E40 richting Oostende en volg signalisatie Expo-The Loop. Vanuit Brussel of Oostende (E40): afrit 14 richting Expo-The Loop. Eens u zich op de site van The Loop bevindt, volgt u de signalisatie P+R. De tramhalte ligt vlakbij het parkeerterrein. Vervolgens reist u verder met tram

P+R Gentbrugge (200 parkeerplaatsen):

Vanuit Melle: rechts afslaan aan de verkeerslichten onder het viaduct van afrit 10 van de E17. Vervolgens reist u verder met tram.

P+R Gentbrugge Arsenaal (200 parkeerplaatsen):

E17 afrit 10, op N9 richting Melle. Vervolgens reist u verder met tram.

P+R Oostakker (200 parkeerplaatsen):

Vanaf R4, afrit 3 Oostakker. Volg de N70 (Antwerpsesteenweg) richting Gent. P+R aan het koopcentrum t.h.v. de Oude Bareelstraat. Vervolgens reist u verder met de bus.

B-Parking Sint-Pietersstation:

Naast de P+R mogelijkheden hierboven opgesomd, kunt u ook gebruik maken van de ondergrondse betaalparking aan het Sint-Pietersstation. Deze parking telt 1580 plaatsen waaronder 47 plaatsen voor personen met een handicap en 9 Cambio plaatsen en 6 plaatsen voor elektrische wagen met een laadinfrastructuur. GPS coördinaten inrit Parking: 51.036135; 3.704544 - Gent Sint-Denijslaan. De ondergrondse parking is rechtstreeks toegankelijk vanaf de R4 rond Gent via Valentin Vaerewyckweg en de Timichegtunnel. Deze nieuwe weg is mogelijk nog niet opgenomen in alle routeplanners en GPS toestellen.

Auto

De Krook bevindt zich vanaf 3 april in een autovrij gebied. Tussen 11u en 18u kunnen enkel auto's met een vergunning De Krook bereiken.

In een aantal straten in de omgeving van De Krook bevinden zich voorbehouden bewonersplaatsen. De parkeerwachters controleren daar intensief. Je kan je auto parkeren in één van de dichtstbijzijnde parkeergarages: 

Parkeergarage Savaanstraat – P4

Er zijn 588 plaatsen, waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Op wandelafstand van De Krook.

Parkeergarage Sint-Pietersplein – Volg P10

Deze parking telt 700 parkeerplaatsen, waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Ze beschikt ook over 2 oplaadpunten voor elektrische wagens.

Parking Zuid – volg P3

Deze parking bevindt zich onder het Gent-Zuid shoppingscenter en vlak bij openbare bibliotheek. Er zijn 1034 plaatsen waaronder 2 voor personen met een handicap.

Parking Kouter – volg P5

Deze parking telt 425 plaatsen waaronder 8 plaatsen voor personen met een handicap en 1 oplaadpunt voor elektrische wagens.

Rond De Krook zijn verschillende, gratis parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking, ook waar betalend parkeren of blauwe zone geldt. Er worden vanaf april 2 extra mindervalidenplaatsen voorzien in de Muinkkaai. Er zijn ook plaatsen in de parking Zuid, de Rooseveltlaan en in de parking Savaanstraat.

Gratis parkeren geldt echter niet in de ondergrondse parkings. Opgelet: met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag u wel niet parkeren op voorbehouden bewonersplaatsen.

Taxi

Op volgende locaties zijn standplaatsen voor taxi’s voorzien: Woodrow Wilsonplein. De taxi brengt u tegen een schappelijk tarief veilig en snel thuis.