arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Why is this A.I.?

| 18 maart 2021

In de twee uur durende radiospecial - uitgezonden op Urgent.fm op donderdag 18 maart – ontleedden de studentenredacties Spoetnik en Vers Geperst die vraag.

De radioteams riepen de hulp in van een leger professoren en wetenschappers van onder meer de Universiteit Gent en IMEC maar gingen ook op zoek naar de gevoeligheden en vraagtekens bij leeftijdsgenoten. 

 Wat is Artificiële Intelligentie (niet)? Hoe gaan we verantwoord met artificiële intelligentie de toekomst in? Waar liggen de fouten en beperkingen van artificiële intelligentie? En hoe werken deepfakes juist? 

Professoren Francis Wyffels, Filip De Turck en Peter Lambert, schrijver Jan De Bruyn en doctoraatstudenten Zimcke Van De Staey en Hannes Mareen gaven antwoorden en boden een heldere blik in de verschillende spookverhalen.

Een interessante brok informatie, nu te herbeluisteren via deze link.