arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Werkgroep Algolit: de Perceptron

Workshop | 15 februari 2019

Interesse in nieuwe, digitale manieren van lezen en schrijven? Ga samen met leden van Algolit aan de slag met algoritmes, i-literatuur, vrije code en tekst.

Algolit Sessie De Krook

In machine learning is de perceptron een algoritme voor ’supervised leren’ van binaire classifiers. Een binaire classifier is een model dat kan bepalen of een input tot een bepaalde klasse behoort. 

Neurale netwerken werken op dezelfde manier als de perceptron. Perceptron is een eenlagig neuraal netwerk, een meerlagig perceptron wordt Neurale Netwerken genoemd.

Tijdens deze sessie voeren we de Perceptron fysiek uit als een spel. Daarna bekijken we de code. Wie wil experimenteren met de code op haar/zijn computer, raden we aan om Python 3.6, Tensorflow en Keras te installeren.


Details

  • Locatie: Zaal De Twistappel, De Krook
  • Datum: vrijdag 15 februari 2019 van 10:00 tot 18:00
  • Inschrijvingen via info@constantvzw.org


Algolit 

Als werkgroep rond FLOSS-literatuur en -code en organiseert Algolit regelmatig bijeenkomsten volgens het Oulipo-principe. Je hoeft niet te kunnen programmeren, maar als je het wel kan, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Het proces wordt tijdens de dag gedocumenteerd.

24/05 volgt een tweede Algolit-sessie waarover binnenkort meer info.