arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

OMG! VAN EYCK @ DE KROOK

Tentoonstelling | 2 maart tot 10 mei 2020

Gentse kunstenaars palmen van maart tot mei het gelijkvloers van Bibliotheek De Krook in en laten zich inspireren door de meester: verhalen en portretten gelinkt aan het atelier van Jan Van Eyck komen dankzij de bezoeker tot leven. Je kunt toeschouwer zijn, maar ook opdrachtgever of canvas. Vertel of toon iets van jezelf waar een hedendaags, eyckiaans portret in schuilt.

Van Eyck Banner 1

De ateliers zijn naast een uitvoeringsplek ook een onderzoeksruimte en een leerparcours voor jonge kunstenaars onder de vleugels van een gerenommeerde meester-kunstenaar.

Het eerste atelier start op maandag 2 maart. De kunstenaars gaan de dialoog aan met de geschiedenis en met de bezoekers, met u, met jullie. Elke kunstenaar onderzoekt, op zijn of haar eigen manier, wat portretkunst vandaag betekent. Welke verhalen kan een portret over jou vertellen?

Blijf even staan en kijk hoe er zich langzaam nieuwe verhalen vormen. En blijf volledig up-to-date via de Facebook-pagina van OMG Van Eyck at De Krook.Van Eyck Luistert 

2 t.e.m. 31 maart, i.s.m. In De Ruimte en The Crystal Ship

Naar jou, de Gentenaar, de Krookbezoeker. Een aantal kunstenaars mengen zich  onder het publiek en gaan het gesprek met de bezoeker. Vertel, toon of laat iets achter van jezelf dat kan inspireren tot een hedendaags, eyckiaans portret: een foto, een verhaal, een voorwerp. Wie weet schittert daarna jouw portret in De Krook.

Artiesten

  • 4 - 9 - 23.03 Matthijs Kimpe
  • 5 - 6 - 7.03 Kristof Van Heeschvelde (artwork hier afgebeeld)
  • 10 - 11 - 20.03 Joëlle duboiS
  • 12 - 19 - 21.03 Shirley Villavicencio Pizango
  • 13 - 14 - 16.03 Max Dreezen
  • 17 - 18 - 24.03 Sunkwa
  • 25 - 26 - 27.O3 Fen De Winter
Van Eyck Luistert Kristof Van Heeschvelde

Van Eyck Vertelt 

1 t.e.m. 30 april, i.s.m. Tsar B

In dit atelier vind je de Zusters Van Eyck terug: een collectief van kunstenaars met een vrouwelijke blik, die zich laten inspireren door de beelden en verhalen van de Vlaamse Meester. Ga mee op ontdekking naar de achtergrond van deze prachtige beelden en kijk, vertel en creëer. Hoe vertaal je een klassiek kunstwerk naar vandaag? Welke verhalen zitten er verscholen achter de penseelstreken?

  

Van Eyck Vergeet 

4 t.e.m. 8 mei

Maar wij niet: tijdens de eerste week van mei vind je hier een eeuwigheidssalon. Samen met jou en de beoefenaars van een minder bekende kunstvorm zorgen we voor een permanente herinnering aan de klassieke kunsten. Zodat ook na 2020 de Gentenaar Van Eyck nooit zal vergeten.