arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Mutation Stadsexpo

Event | 26 november tot 6 december 2019

Omdat technologie en kunst rijmen. Meer dan 10 kunstenaars en makers strijken neer over Gent.

Mutation Stadsexpo

10 dagen lang kan je op 8 locaties in Gent het werk bezoeken én ervaren van lokale kunstenaars en makers. Het tentoongestelde varieert van interactief werk naar analoog, en toont zo de brede diversiteit waarin kunst en technologie zijn plaats vindt.

Curator Jannes Lambrecht (jongeman) en zijn compaan Fred Libert (jongeheer) gingen op zoek in eigen kring en daarbuiten naar talent.

De organisatie, productie en communicatie steunt volledig op vrijwilligers. Met veel dank aan Nerdlab.

De stadsexpo is helemaal vrij toegankelijk en gratis.


In De Krook

  • Matte Painting door Guy Slabbinck 

Kunstenaar Guy Slabbinck laat tijdens onze stadsexpo de bezoekers van de Krook achter in aangename confusie. Met de techniek matte painting creëert hij een illusie waarbij realiteit samenvalt met schilderkunst.

Pixels zijn overal rondom ons en beheersen meer en meer onze wereld. Welke invloed hebben deze op ons, en hoe sturen ze ons als samenleving en mens? Deze installatie neemt een stelling, die je op een interactieve manier kan ervaren. Je wordt uitgenodigd om te bewegen en zo verschillende standpunten in te nemen, om een breder perspectief te krijgen.

  • Nerdlab-VR door Bavo De Kuysscher en Lucas Dewulf 

Nerdlab is een ruimte, Nerdlab is een plek, maar Nerdlab is vooral een groepje creatievelingen die technologie en kunst gebruiken om de wereld rondom hen te veranderen. Nerds

Bavo De Kuysscher en Lucas Dewulfs zorgen tijdens de stadsexpo in De Krook dat je Nerdlab en haar creatievelingen virtueel kan ontmoeten. Kunst? Jij beslist.

  • + Verrassing


Meer info

Ga naar het Facebook-event van Mutation Stadsexpo voor meer informatie over andere locaties en kunstenaars. 

Of neem een kijkje op de website van Mutation Festival 2019 voor info over andere activiteiten binnen het festival.