arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Kunstenfestival TUMULTINGENT

| 2 mei 2018

TUMULTINGENT is terug! Op woensdag 2 mei kaapt het kunstenfestival van Urgent.fm het enorme gebouw van De Krook. De curatie, die ligt in handen van cultureel Gent zelf: 37 cultuurhuizen en collectieven tonen een dag lang kunst in al haar vormen, in alle hoeken, op elke verdieping. Zo wordt De Krook een dag lang het cultuurhuis van Gent.

Tig6 Campagne 1

Op twee mei is het zover: het jaarlijkse kunstenfestival TUMULTINGENT komt terug! Deze editie zal niet enkel jonge kunstenaars tonen, maar de volledige culturele sector van Gent omvatten. TUMULTINGENT geeft namelijk haar programmatie uit handen aan de cultuursector zélf.

Collectieven, cultuurhuizen, theatergroepen, ensembles of andere vormen van creatieve groeperingen krijgen dit jaar de kans zich te tonen en de rol van curator binnen het festival op te nemen. De organisaties kunnen deelnemen door een kunstenaar naar voor te schuiven die hun werking mag vertegenwoordigen binnen het kunstenfestival. Zo geeft het Gentse culturele netwerk tentoonstellingskansen aan de jonge creatieveling waarin ze geloven.

Dit jaar verleent het imposante gebouw De Krook zijn spare places aan het kunstenfestival. Van boven tot onder, van bezemkast tot redactieruimte: alle hoeken en kieren worden gekaapt door de kunst. De ruimtes worden verdeeld onder alle deelnemende organisaties. Binnen deze plek cureren zij hun kunstenaar. Op deze manier zijn ze vertegenwoordigd in het festival. Via deze aanpak krijgen zowel de gekozen kunstenaars als de deelnemende organisaties een podium en bevat TUMULTINGENT het culturele landschap van Gent. We streven er naar om voor 1 dag een ware kunstinvasie te realiseren en de Krook te kraken met het artistieke talent van de toekomst.

Zak op 2 mei af naar de Krook en laat je meevoeren in de TUMULTINGENT invasie.

Meer informatie op de website van Tumult.fm.