arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Kraks@dekrook: Werken in de toekomst

Event | 11 februari 2020

De wereld rondom ons verandert snel. Hoe zullen de jobs van de toekomst er uitzien? Worden we vervangen door robots, machines en slimme algoritmes? Welke kennis en vaardigheden hebben we nodig om mee te draaien in een hoogtechnologische economie? Onze kraks leggen het u uit.

Kraks@dekrook Werken In De Toekomst
  • Waar? Zaal De Blauwe Vogel, De Krook, M. Makebaplein 1, 9000 Gent.
  • Wanneer? Dinsdag 11 februari 2020.
  • Hoe laat? Deuren openen om 19u. Sprekers van 19u30 tot 21u00.
  • Inschrijven? Schrijf je hier gratis in!

 

Programma

Lezingen

De arbeidsmarkt anno 2050 - Fons Leroy (ex-gedelegeerd bestuurder van de VDAB & voorzitter Het Beroepenhuis)

De arbeidsmarkt anno 2050 zal totaal anders zijn dan die van nu. De toenemende rol van artificiële intelligentie en de steeds oprukkende automatisering en robotisering brengen mee dat veel jobs nu, en de volgende decennia nog veel meer, op de tocht staan. Ex-VDAB topman en voorzitter van Het Beroepenhuis Fons Leroy deelt zijn toekomstvisie.


Skills Navigator: Welke vaardigheden hebben we nodig in de toekomst? Astrid Faelens (Coördinator-expert Dienst Werk, Stad Gent)

Welke vaardigheden en kennis zijn nodig voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe bereiden we mensen voor op jobs die nog niet bestaan? Astrid Faelens - coördinator bij Dienst Werk van Stad Gent en het Europese project Skills Navigator - geeft een kijk op hoe Stad Gent haar inwoners en bedrijven klaarstoomt voor de toekomst.


Leiders van de toekomst - Mieke Audenaert (Prof. MarketingInnovatie en Organisatie, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Universiteit Gent)

We spenderen nog liever tijd alleen dan met onze baas. Goede leiders zijn fundamenteel voor een succesvolle organisatie, en toch zijn ze dun gezaaid. De dominante baas is uit de mode, maar hoe moeten de leiders van de toekomst te werk gaan? Professor aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van Universiteit Gent Mieke Audenaert geeft aan hoe leiders kunnen inspelen op actuele uitdagingen.