arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Kraks@dekrook: Sharenting - Delen we te veel informatie over onze kinderen?

Lezing | 7 maart 2018

Delen we als ouder te veel informatie over onze kinderen op sociale media? Ontdek het op 7 maart tijdens de Kraks@dekrook rond privacy! Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen neemt samen met twee onderzoekers van UGent - Ralf De Wolf en Eva Lievens - de nieuwe privacywetgeving onder de loep en bespreekt wat dit nu praktisch voor u betekent.

Privacykraks

Waar? Zaal De Blauwe Vogel.
Wanneer? Woensdag 7 maart 2018.
Hoe laat? Deuren openen om 19u. Sprekers van 19u30 tot 21u00. 

Inschrijven? Schrijf je hier gratis in!


“Sharenting”: delen ouders te veel informatie over hun kinderen op sociale media?

Tegenwoordig zijn niet alleen jongeren actief op sociale media. Meer en meer vinden ouders hun weg naar Facebook, Instagram en Snapchat. Ouders zijn vaak trots en delen heel wat persoonlijke informatie over hun kinderen online. Maar wanneer wordt er te veel gedeeld en komt de privacy van minderjarigen in het gedrag? In de volgende Kraks@dekrook verdiepen we ons in het thema ‘sharenting’ – wat duidt op een samentrekking tussen ‘(over)sharing’ en ‘parenting’ – in de context van sociale media.  


PROGRAMMA

Ralf De Wolf (imec-mict-UGent)

Het is wenselijk om controle te hebben over welke persoonlijke informatie wie bereikt, maar de realiteit wil dat die controle vaak buiten de eigen invloed valt. Andere mensen plaatsen namelijk ook foto’s en ander materiaal online zonder toestemming te vragen. Tijdens deze lezing gaat Ralf De Wolf dieper in op ‘de privacy van de andere’, het sharenting gedrag van ouders en de dilemma’s waarmee zij worstelen wanneer ze gegevens van hun kinderen publiek maken.


Eva Lievens (UGent – Recht & Technologie, Human Rights Centre)

Iedereen heeft recht op privacy. Dit geldt voor ouders én voor kinderen. Tot waar het recht op privacy van kinderen ten opzichte van hun ouders reikt is niet altijd even duidelijk. Tijdens deze lezing licht Eva Lievens toe welke juridische instrumenten relevant zijn wanneer ouders informatie en foto’s delen over hun kinderen, en wat deze in de praktijk kunnen betekenen voor ouders en kinderen.


Bruno Vanobbergen (Kinderrechtencommissaris)

Bruno Vanobbergen, kinderrechtencommissaris, komt vanuit de praktijk het kinderrechtenperspectief omtrent dit thema duiden. 

 

Inschrijven? Schrijf je hier gratis in!