arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Kraks@dekrook: Omgaan met verlies

Event | 15 oktober 2019

Hoe omgaan met het verlies van een dierbare? En wat met de verwerking bij iemand anders? Geen eenvoudige onderwerpen, maar wel een onontkoombaar deel van het leven. Gelukkig zijn er experten die ons hierbij kunnen helpen. Onze kraks geven u inzicht en praktische tips hoe om te gaan met verlies.

Kraks@dekrook Omgaan Met Verlies

Waar? De Krook, hoofdingang, M. Makebaplein 1, 9000 Gent.
Wanneer? Dinsdag 15 oktober 2018.
Hoe laat? Deuren openen om 19u. Sprekers van 19u30 tot 21u00.
Inschrijven? Schrijf je hier gratis in!

 

Programma

Over de eindigheid van het leven, en hoe ermee om te gaan - Marc Cosyns (Dokter, lid commissie euthanasie & praktijkassistent aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg) 

Kunnen we leren omgaan met de dood? En hoe slagen we daarin zonder ons te laten overweldigen door angst? Als huisarts en docent medische ethiek en palliatieve zorg, is Marc Cosyns een belangrijke stem in het euthanasiedebat en een pleitbezorger voor een waardig levenseinde voor iedereen.

  

Rouwen onderzocht - Let Dillen (Klinisch psycholoog & onderzoeksmedewerker Dienst Geriatrie, UZ Gent)

Hoe gaan we om met eigen levenseinde en dat van anderen? Hoe ziet een rouwproces eruit? En hoe verloopt dit bij kinderen en ouderen? Klinisch psychologe bij UZGent en onderzoeker in de palliatieve zorg Let Dillen biedt inzicht in de verschillende visies en onderzoek over verlies en rouwen.

 

Verder na verlies - Lore Vonck (Coördinator Werkgroep Verder na Zelfdoding, Deelwerking van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie)

Werkgroep Verder na Zelfdoding, het expertisecentrum inzake rouwen na zelfdoding, is één van de organisaties die achter het platform Zelfmoord1813.be werkt aan suïcidepreventie en postventie. En die in het bijzonder de zorg voor nabestaanden na zelfdoding organiseert en coördineert. Coördinator Lore Vonck deelt haar inzichten over rouwen en omgaan met een verlieservaring.

 

 

Demo’s

Postkantoor 00/00/00

Een postkantoor voor brieven van en naar overleden mensen. Het postkantoor wil mensen op verhaal brengen, door te schrijven over de dood heen. Handgeschreven brieven naar overledenen of als nalatenschap.

Want liefde overlijdt niet.