arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Kraks@dekrook: games in De Krook!? Over het belang van spelen

Lezing | 28 maart 2017

Waarom biedt de bibliotheek binnenkort videogames aan? Op deze avond verkennen we de mogelijkheden van videogames als cultuurvorm. Ontdek boeiende games over ernstige onderwerpen en denk mee hoe we ze kunnen inzetten om de wereld beter te maken. Tijdens deze avond kan je boeiende lezingen bijwonen en uiteraard is er ook gelegenheid om games te spelen.

17349904 10155059095054780 2332358797253677793 O

Programma

Games in de bib!?
Jeroen Bourgonjon (UGent) & Marino De Wilde (De Krook Bibliotheek)
Waarom bieden zoveel bibliotheken, musea en cultuurcentra tegenwoordig games aanbieden. Hoe zien we games als cultuurvorm tegenover literatuur? En wat valt er in Bibliotheek De Krook te beleven? 

Games met culturele meerwaarde
Bram Michielsen (House of Indie en Screenshake)
The House of Indie, een indie game collectief uit Antwerpen, organiseert jaarlijks het internationale kunstenfestival Screenshake dat volledig aan games is gewijd. Oprichter Bram Michielsen geeft een bloemlezing van de games die de voorbije jaren op Screenshake te zien waren.

Games in de Openbare Bibliotheek
Jürgen Van Lerberghe (Openbare Bibliotheek Kortrijk)
Jürgen Van Lerberghe weet als geen ander welke rol games kunnen spelen in de bibliotheek. In Kortrijk bouwde hij een heuse gameswerking uit. Jürgen komt ons vertellen waarom dit belangrijk is. Bovendien geeft hij tips voor bibliothecarissen en cultuurmedewerkers om zelf met games aan de slag te gaan.

Games in Culturele centra
Hannes Vanhaverbeke (Cultuurconnect), Hannes en Thomas Devillé (Devillé Arcade), Martijn Gys (Stad Antwerpen)

Cultuurconnect ondersteunt bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra om cultuur op nieuwe manieren te beleven. Samen met CC Deurne en Devillé Arcade ontwikkelde Cultuurconnect een mobiele arcadehal. De gepresenteerde games zijn artistiek en stimuleren het samenwerken tussen mensen. De games zijn toegankelijk voor een breed publiek en werden uitgebreid getest door zowel ervaren gamers als kansengroepen. Tijdens Kraks@DeKrook leer je meer over het ontstaan van deze arcadehal. En uiteraard kan je de games ook spelen! 

EXTRA: Speel games!
Devillé Arcade , Cultuurconnect, CC Deurne, DiGRA Flanders, MICT (UGent) en imec

Tijdens de hele avond krijgt u de mogelijkheid om games te ontdekken. Speel de arcadegames van Arcade Devillé, ontdek virtual reality games en verken games met culturele meerwaarde.

In samenwerking met Cultuurconnect

Schrijf je nu in


Georganiseerd door: UGent, imec en Bibliotheek De Krook