arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Human Rights @ De Krook: Klimaat en mensenrechten

Event | 14 november 2019

“Climate change is greatest ever threat to human rights” – VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet

Mensenrechten En Milieu
  •  Waar? Krookcafé
  • Wanneer? Donderdag 14 november 2019 
  •  Hoe laat? 19u30 tot 21u00 
  • Inschrijven? Alle inschrijvingen voor dit evenement zijn volzet. Meld je aan voor de reservelijst via mail naar Catherine.VandeGraaf@UGent.be


Het septembernummer van het Tijdschrift voor Mensenrechten is gewijd aan het thema klimaat en mensenrechten. De rode draad doorheen dit nummer zijn de mogelijkheden en de beperkingen van de mensenrechten in de context van klimaatverandering.

Ter gelegenheid van de lancering van het themanummer, gaan we in gesprek met Kati Verstrepen (voorzitter Liga voor Mensenrechten) en Valerie Del Re (directeur Greenpeace België) voor een praktijkperspectief vanuit het middenveld.

Zien mensenrechten- en milieuorganisaties een meerwaarde in het hanteren van een mensenrechtendiscours in deze context? Wat is het potentieel van het juridisch mobiliseren van mensenrechten in deze context (bv. klimaatzaken)? Wat zijn de voornaamste beperkingen? Leent het thema klimaat zich tot een sterkere samenwerking tussen mensenrechten- en milieuorganisaties?

 

Evenement georganiseerd door het Tijdschrift voor Mensenrechten en het Human Rights Centre van de Universiteit Gent, met de steun van de Liga voor Mensenrechten.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook en Vormingplus Gent-Eeklo.