arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Guislainlezing: Piet Hoebeke en Gita Deneckere over cultuur en wetenschap

Lezing | 18 februari 2020

Twee professoren, twee faculteiten, twee werelden? Gita Deneckere en Piet Hoebeke gaan in gesprek over cultuur en wetenschap.

Gitapiet

Wat?

Twee professoren, twee faculteiten, twee werelden? Gita Deneckere en Piet Hoebeke gaan in gesprek over cultuur en wetenschap. Zij is decaan van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, hij van de Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, beiden UGent. Ze zijn het eens over het belang van de kunsten en van de geesteswetenschappen voor een algemene vorming van studenten. Wat kunnen wetenschappers van de geest en die van het lichaam elkaar bijbrengen? De sprekers hebben het over bruggen bouwen en verbinding maken om persoonlijke, culturele en intellectuele horizonten te verbreden.

Praktisch


Prijzen

  • Standaardprijs - 5.00
  • UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00

Partners

De lezing is een initiatief van UGent. Vakgroep Letterkunde (Afdeling Nederlands), het Museum Dr. Guislain, Bibliotheek De Krook en Vormingplus Gent-Eeklo.