arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Expo Onder De Krook

Tentoonstelling | 16 juni tot 1 oktober 2018

Graaf zelf digitale objecten op en ontdek De Krook van weleer!

Onder De Krook

Benieuwd hoe de site van De Krook er 800 jaar geleden uitzag?

Voor de nieuwe stadsbibliotheek er kwam in 2017, onderzochten de Gentse stadsarcheologen de bodem van ‘de Waalse Krook’, in de bocht van de Schelde. De opgravingen leverden een bijzondere collectie op aan middeleeuwse objecten, want op die plek waren ooit huidevetters actief.

Download de gratis augmented reality app 'Onder De Krook'

Graaf zelf digitale objecten op en ontdek De Krook van weleer! De digitale expo legt de mooiste schatten van het verleden bloot. Activeer de 3D-scans in De Krook met uw smartphone en chat met verschillende personages die u alles leren over de kunst van het leerlooien en nog veel meer.

Hier kan je de app downloaden in de Google Play Store en hier in de App Store.

Bekijk het AVS item hier!

Wanneer

Van 16 juni tot 1 oktober 2018

Waar

De Krook (gelijkvloers), Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Hulp nodig met de app?

Ga langs bij het Digitaal Talent Punt op de tweede verdieping. Elke woensdag kunt u er ook een tablet ontlenen van 10.30 tot 16.30 uur.

Meer weten over de opgravingen onder De Krook?

Het nieuwe boek 'De Krook. Een leerrijk boek' bundelt alle vondsten en verhalen van toen. Het boek is te koop in de Stadswinkel, De Krook, De Zwarte Doos, het MIAT, de Kunsthal Sint-Pietersabdij en het STAM voor 29,50 euro.

Geïnteresseerd in Gentse stadsarcheologie?

Blijf op de hoogte van de laatste opgravingen. Tel. 09 266 57 60 E-mail stadsarcheologie@stad.gent

Disclaimer

Als u de gegevens verzendt, geeft u ons toestemming om ze te gebruiken voor het functioneren van de app ‘Onder De Krook’. We delen ze niet, verwerken ze niet en gebruiken ze voor geen enkel ander doel. Na het afsluiten van de app worden de door u ingevulde antwoorden automatisch verwijderd.  Het enige dat wij traceren is het aantal gebruikers van de app en welke QR-codes op de poefen hoeveel keer zijn gedownload.

Delen op

App Onder De Krook