arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Expo: Mijn smartphone, mijn vriend?

Tentoonstelling | 28 februari tot 30 april 2019

'Mijn smartphone, mijn vriend' onderzoekt onze relatie met de smartphone. Het is een boeiende, interactieve, en soms confronterende expo over die 'beste vriend' in onze jaszak of handtas.

Expo Site De Krook

Hij zit mee aan tafel, rijdt mee in de wagen en... ligt zelfs mee in bed. We zien onze smartphone vaker dan onze allerbeste vrienden. Dat is niet zo verwonderlijk: hij staat steeds voor ons klaar en heeft weinig woorden nodig om ons te begrijpen. Bankieren, de krant lezen, muziek beluisteren, vriendschappen onderhouden… we kunnen het allemaal met onze kleine zakcomputer.

Kom langs in De Krook en ontdek hoe we de relatie met onze smartphone spannend en gezond kunt houden: in de expo, een debatavond, een interview en diverse workshops.


EXPO

1 maart > 30 april: boeiende, interactieve, soms confronterende, expo over die beste vriend in je jaszak of handtas:

  • Ontdek wat smartphones doen met onze hersenen.
  • Leer meer over geschiedenis en toekomst van de smartphone.
  • Test je relatie met je smartphone en ontdek je mobiele DNA.
  • Test je digitale smartphoneskills met een game
  • ...


OPENINGSDEBAT

Do. 28 febr (19.30-22u): Openingsavond met debat - Hoe rekbaar kunnen we blijven door steeds maar online te moeten/willen zijn? In een op vier Vlaamse gezinnen zijn er vijf verschillende schermen (smartphone, tablet, laptop, desktop en tv). Worden dat er in de toekomst nog meer of juist minder? En hebben we dan nog een smartphone of staan we gewoon permanent met elkaar in verbinding? 

QUOTES - interview

Do. 21 maart (19.30-21u): Tina De Gendt interviewt Lieven De Marez over zijn boek Ken je digitaal DNA.

Schrijf in voor Quotes

LEZING Onlife

Zat. 20 april (10:15-12:15): Katleen Gabriels over haar boek Onlife.

KRAKS@DEKROOK

Di. 23 april (19.30-22u): Zot van chattaal!?

Wordt u ook zot van chattaal? Of bent u niet weg te slaan van uw smartphone? Dan is deze avond iets voor jou. Onze kraks onderzoeken de invloed van sociale media op onze taal. Gaat onze taal ten onder aan emoji’s?  Of biedt chattaal net nieuwe vormen van expressie? Kan iets "kouds" zoals een computer of smartphone eigenlijk "warme" emoties overbrengen?

DIGICAFE - workshop

Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs.

DIGISTATIE - cursus

Klik op de link voor meer info en inschrijving:

INSPIRATIE voor professionelen

Do. 28 febr: een inspiratiedag voor digitale cultuurbeleving: Festival Digital: uncovered - de start van het Festival Digital van Kopergietery en CultuurConnect.

WORKSHOPS Secundair onderwijs 

  • Doelgroep: 1ste & 2de graad secundair
  • Wanneer: van ma. 11 maart tot en met vr. 5 april.
  • Duur: anderhalf uur (sessies om 10.30 en 13.30 uur)
  • Prijs: 120 euro / klas
  • Inschrijven: via deze link

EMOJIPOËZIEWEDSTRIJD

🐝 🐝 or not 🐝 🐝, that’s the ❓

Schuilt er in jou een dichter? Krijgt elke sms een juiste 🙂 mee? Of zijn emoji’s de beste vertalers van jouw gevoelens? 

 In kader van De Krook-expo ‘Mijn smartphone mijn vriend!?’ lanceert Urgent.fm een emojipoëziewedstrijd. Alle info vind je vanaf 1 maart op de website en Facebook-pagina van Urgent.fm.

GEZOCHT: smartphone-hoesjes

Kreeg je onlangs een nieuw hoesje voor je smartphone? Schenk ons je oude hoesje(s) voor de expo ‘Mijn smartphone, mijn vriend’ (maart-april). Alle verzamelde hoesjes krijgen een
leuk tweede leven als onderdeel van de expo! Drop het hoesje in de box in De Krook of geef het aan de infomedewerker in je wijkbibliotheek. Alvast bedankt!