arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

(Afgelast) DiVersies: een andere ordening

Event | 11 juni tot 25 juni 2020

Kunstenaars gaan aan de slag met digitale beeldbanken.

Diversions

Op het gelijkvloers van De Krook laten kunstenaars aan de hand van zeven installaties zien hoe on-line collecties van bijvoorbeeld musea heel verschillende en zelfs tegengestelde perspectieven kunnen verwelkomen. Dekoloniale en intersectionele perspectieven vragen om een andere toekomst voor cultureel erfgoed. Wat als we opnieuw ordenen, luisteren naar algoritmes en twijfelende metadata aan het woord laten?


DiVersies is een project van Constant, vereniging voor kunst en media in samenwerking met de UGent - Vakgroep Onderwijskunde, PACKED, Werkplaats immaterieel erfgoed en RoSa - Kenniscentrum voor gender en feminisme. 

Met: Anaïs Berck, Ž. Blaće, Cristina Cochior, Phil Langley, Marie Lécrivain, Nicolas Malevé, Zoumana Meïté, Mia Melvær, Martino Morandi, Michael Murtaugh, Colm o'Neill.


Geleide bezoeken 

  • Op donderdag 18 en 25 juni van 19:00-21:00
  • Op 16 juni is er van 14:00 tot 17:00 een workshop voor iedereen die met digitale collecties werkt. Vanaf 19:00 lezingen en discussie.


Inschrijvingen en programma

Via diversions.constantvzw.org