arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Creative Clusters, media hubs and everything in between - EMMA preconference

Event | 10 mei 2017

Op 10 mei organiseren de Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel "Creative Clusters, Media Hubs and everything in between. Putting theory to the test" in Gent. Het seminarie vindt plaats als onderdeel van de European Media Management Conferentie en brengt onderzoekers, beleidsmakers en mediaprofessionals samen. Bedoeling is om aan de hand van specifieke casestudies van bestaande mediaclusters een aantal best practices en lessons learned aan te bieden voor beleidsmakers en onderzoekers.

Img 7950 Web C Michiel Devijver

Veel aandacht ging de laatste jaren naar de dynamiek en impact van mediaclusters, en manieren om mediaclusters vanuit de overheid te ondersteunen. Beleidsmakers op nationaal, regionaal en lokaal niveau hebben de laatste jaren op verschillende vlakken het potentieel bestudeerd voor de agglomeratie van media-activiteiten. 

Ook binnen wetenschappelijk onderzoek bleken mediaclusters ook een bijzonder veelzijdig studiedomein, met bijdragen uit onder meer de communicatiewetenschappen, economische geografie en urbane studies. Hoewel inspanningen de laatste jaren vooral focusten op het in kaart brengen van die clusters, blijkt het achterhalen van de impact ervan een stuk moeilijker: in welke mate leiden clusters effectief tot schaalvoordelen en efficiëntie? werken mediabedrijven meer samen binnen mediaclusters en welke bestaande clusters kunnen als voorbeeld dienen voor overheden en onderzoekers? Deze vragen staan centraal in het seminarie.

"Creative Clusters, Media Hubs and everything in between. Putting theory to the test" is een initiatief van imec-SMIT-VUB en imec-MICT-UGent en the European Media Management Association (emma), in samenwerking met imec, Media Clusters Brussels, Nefca en De Krook.

Registreer