arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Boeklancering A.I. & Maatschappij

Boekvoorstelling | 9 februari 2021

Wat is het belang en vooral de maatschappelijke impact van artificiële intelligentie (kortweg AI)? Ga mee op ontdekking met het boek 'Artificiële intelligentie & Maatschappij' en de bijhorende boekvoorstelling in De Krook.

Ai In De Krook Boeklancering A I  Maatschappij

Heb je het event gemist, of bekijk je het graag nog eens opnieuw? Hieronder vind je de opname van de volledige boeklancering, uitgezonderd de sessies in de breakout-rooms.

AI speelt een steeds grotere rol in verschillende aspecten van ons dagelijks leven. Iedereen kent het voorbeeld van zelfrijdende wagens of van de camera’s met beeldherkenning die de veiligheid in onze steden moeten verhogen. Maar AI is ondertussen al veel dieper doorgedrongen in onze samenleving dan we soms beseffen. In het boek werpen een reeks experten hun licht op wat deze AI (r)evolutie betekent voor onze samenleving. Er wordt stilgestaan bij de vraag wat AI nu precies is en bij de impact van AI op economie, recht en politiek. Wat is bijvoorbeeld de invloed van AI op de rechtspraak en criminaliteitsbestrijding? Op tewerkstelling, en bedrijfsvoering? Of op politiek nieuws en politieke campagnes? Daarbij wordt stilgestaan bij potentiële gevaren en uitdagingen die verbonden zijn met de toenemende ‘AI-isering’ van de samenleving, maar ook bij de kansen die deze technologische revolutie biedt. 

 

Dit boek beoogt het bredere publiek op een toegankelijke manier te informeren over het belang en vooral de (maatschappelijke) impact van AI. Inzichten in zowel de voordelen als uitdagingen van AI maken de lezer (hopelijk) iets meer gewapend tegen de toenemende digitaliseren van onze maatschappij, waarbij AI een steeds grotere rol speelt. De opbrengsten van dit boek gaan naar DIGIDAK, een VZW die zich inzet voor digitale inclusie.

Jan De Bruyne & Nicolas Bouteca (red.), Artificiële intelligentie en maatschappij, Antwerpen / ‘s-Hertogenbosch: Gompel&Svacina, 2021

Het boek verschijnt bij Gompel&Svacina Uitgevers en kan worden besteld via volgende link waar eveneens de inhoudstafel en het voorwoord kunnen worden geraadpleegd.