arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Belezen Wetenschappers: Sabine Van Daele, Rik Van de Walle, Isabel Van Driessche, Bert Van Hecke

Event | 24 maart 2020

Onderzoekers van de UGent zetten een boom op over literatuur. Wat ontroert, enthousiasmeert of ontspant hen? Welke romans liggen op hun nachtkastje? Auteur en radiomaker Pat Donnez leidt alles in goede banen in een heus literair-wetenschappelijk salon.

Belezen B8874B7C4C9F853D4Dd418Bee0C4E4B0

* Gezien de richtlijnen van Universiteit Gent rond het COVID-19 virus zal deze activiteit niet doorgaan. Bedankt voor uw begrip.


In Belezen Wetenschappers slaan we de brug tussen wetenschappers door een gedeelde passie voor literatuur. Deze interessante kijk op literatuur is niet alleen verrijkend voor de betrokken gesprekspartners maar voor iedereen.


Op dinsdag 24 maart 2020 ontvangen we drie boeiende Belezen Wetenschappers:

 • Isabel Van Driessche 
  Als onderzoeker en docent is Isabelle Van Driessche voornamelijk gespecialiseerd in Anorganische chemie en vastestofchemie. Na jaren onderzoek werd ze in 2018 de eerste vrouwelijke decaan ooit voor de faculteit Wetenschappen. Een boeiende inkijk in de boekenkast van een opmerkelijk wetenschapper.
 • Rik Van de Walle
  Na een academisch parcours als burgerlijk natuurkundig ingenieur, doctor in de toegepaste wetenschappen, hoogleraar & decaan van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, werd Rik Van de Walle in 2017 rector van Universiteit Gent. Naast bedreven marathonloper is hij ook een getraind boekenwurm. Met andere woorden: de ideale gast bij Belezen Wetenschappers.
 • Sabine Van Daele
  Na haar studie geneeskunde aan de UGent volbracht Sabine Van Daele haar opleiding tot kinderarts in het kinderziekenhuis van het UZ Gent. Met haar collega’s verricht ze wetenschappelijk onderzoek naar onder meer chronische luchtwegproblemen bij jonge kinderen en naar aangeboren stoornissen van het immuunsysteem.
 • Bert van Hecke
  Tijd voor de eerste belezen student op het podium! Benieuwd welke boeken deze master biologie in spe en lid van het MuST-team - Museum studententeam voor het GUM - zal meebrengen.


Praktisch

 • Wanneer? Dinsdag 24 maart van 19.30 tot 21 uur
 • Waar? Krookcafé, via de hoofdingang van De Krook
 • Prijs? 5 euro
 • Inschrijven? Online via Vormingplus of tel. 09 224 22 65.


Zin in meer? 

Dit zijn de volgende Belezen Wetenschappers:

Zin in nog meer? 

Neem zeker een kijkje op de website van Bibliotheek De Krook voor een overzicht van de voorbije Belezen Wetenschappers, hun aanbevolen literaire werken, opnames en meer.