arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Belezen Wetenschappers: Mieke Van Herreweghe, Sofie Bekaert & Tine Destrooper

| 10 december 2019

Onderzoekers van de UGent zetten een boom op over literatuur. Wat ontroert, enthousiasmeert of ontspant hen? Welke romans liggen op hun nachtkastje? Auteur en radiomaker Pat Donnez leidt alles in goede banen in een inspirerend literair-wetenschappelijk salon.

Belezen B8874B7C4C9F853D4Dd418Bee0C4E4B0

In Belezen Wetenschappers slaan we de brug tussen collega’s door een gedeelde passie voor literatuur. Deze interessante kijk op literatuur is niet alleen verrijkend voor de betrokken gesprekspartners maar ook voor niet-academici.

Op dinsdag 10 december 2019 ontvangen we drie boeiende Belezen Wetenschappers:

 •  Mieke Van Herreweghe
  Geen betere UGent’er om over boeken en litaratuur te praten dan Mieke Van Herreweghe. Ze is naast vicerector ook hoogleraar aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Haar onderzoeksinteresses liggen in de diachrone taalkunde van de Germaanse talen, met name van het Engels, de fonologie en de sociolinguïstiek.

 

 • Sofie Bekaert
  Sofie Bekaert werkt sinds kort voor het VIB, als directeur van het Grand Challenges Program. Ze is voornamelijk bezig met biomedisch onderzoek naar de basis van het leven, de gezondheid en ziektes. Een interessante kijk in de boekenkast van een top-wetenschapper van de UGent.


 • Tine Destrooper
  Als hoofddocent aan de Faculteit Rechten en Criminologie en lid van het Human Rights Centre van de UGent focust Tine Destrooper zich op mensenrechten, ontwikkeling en transities van oorlog naar vrede.Praktisch

 • Wanneer? Dinsdag 10 december van 19u30 tot 21 uur
 • Waar? Krookcafé
 • Prijs? 5 euro
 • Inschrijven? Online via Vormingplus of tel. 09 224 22 65.


Zin in meer?

Dit zijn de volgende Belezen Wetenschappers:

 

Zin in nog meer? 

Neem zeker een kijkje op de website van Bibliotheek De Krook voor een overzicht van de voorbije Belezen Wetenschappers, hun aanbevolen literaire werken, opnames en meer.