arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Belezen wetenschappers: Mark Janse, Marjan Doom, Mieke van Herreweghe

Lezing | 27 november 2018

Mark Janse, Marjan Doom en Mieke van Herreweghe zetten een boom op over literatuur. Wat ontroert, enthousiasmeert of ontspant hen? Welke romans liggen op hun nachtkastje? Auteur en radiomaker Pat Donnez leidt alles in goede banen in een heus literair-wetenschappelijk salon.

Belezen B8874B7C4C9F853D4Dd418Bee0C4E4B0

Wetenschappers zoeken ontspanning en verstrooiing, inspiratie of andere perspectieven door middel van literaire teksten. Zij hebben elkaar veel te vertellen binnen en buiten de contouren van hun vakgebied. Alleen zijn de schotten tussen vakgebieden en onderzoeksgroepen aanzienlijk verhoogd.

In Belezen Wetenschappers slaan we de brug tussen collega’s door een gedeelde passie voor literatuur. Deze interessante kijk op literatuur is niet alleen verrijkend voor de betrokken gesprekspartners maar ook voor niet-academici.


Op dinsdag 27 november 2018 ontvangen we drie boeiende Belezen Wetenschappers:

*Mark Janse is Onderzoeksprofessor Oud- & Kleinaziatisch Grieks in de vakgroep Taalkunde. Zijn onderzoek bestrijkt de volledige geschiedenis van de Griekse taal, van Homerus via Klassiek- & Bijbelgrieks tot Middeleeuws Grieks en de Nieuwgriekse dialecten. 

* Marjan Doom is dierenarts van opleiding en sinds februari 2018 aangesteld als directeur van het Gents Universiteitsmuseum. Haar domein van expertise is dus in het kader van academisch erfgoedbeleid te vinden, maar ook in de anatomie en morfologie.

* Mieke van Herreweghe is vicerector van UGent en is als hoogleraar verbonden aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Haar onderzoeksinteresses liggen in de diachrone taalkunde van de Germaanse talen, met name van het Engels, de fonologie en de sociolinguïstiek.Praktisch

  • Wanneer? Van 19.30 tot 21 uur
  • Waar? Krookcafé, via de hoofdingang van De Krook
  • Prijs? 5 euro
  • Inschrijven? Online via Vormingplus
  • of tel. 09 224 22 65.Zin in meer? Dit zijn de volgende Belezen Wetenschappers:

  • 26 februari 2019: Jan Verplaetse, Marc Leman, Frank Verstraete
  • 26 maart 2019: Rik Pinxten, Jeroen Wijnendaele, Marleen Temmerman
  • 21 mei 2019: Speciale editie over China


Zin in nog meer? Neem zeker een kijkje op de website van Bibliotheek De Krook voor een overzicht van de voorbije Belezen Wetenschappers, hun aanbevolen literaire werken, opnames en meer.