arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

(Afgelast) Belezen Wetenschappers: Gita Deneckere, Aleksey Yudin, Tessa Kerre

Event | 26 mei 2020

Onderzoekers van de UGent zetten een boom op over literatuur. Wat ontroert, enthousiasmeert of ontspant hen? Welke romans liggen op hun nachtkastje? Auteur en radiomaker Pat Donnez leidt alles in goede banen in een inspirerend literair-wetenschappelijk salon.

Belezen B8874B7C4C9F853D4Dd418Bee0C4E4B0

* Gezien de richtlijnen van Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook rond het COVID-19 virus zal deze activiteit niet doorgaan. Bedankt voor uw begrip.


In Belezen Wetenschappers slaan we de brug tussen wetenschappers door een gedeelde passie voor literatuur. Deze interessante kijk op literatuur is niet alleen verrijkend voor de betrokken gesprekspartners maar voor iedereen.


Op dinsdag 26 mei 2020 ontvangen we drie boeiende Belezen Wetenschappers:

  • Gita Deneckere

Als  decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, hoogleraar en experte in de sociale geschiedenis van België en Europa kent Gita Deneckere als geen ander de geschiedenis van Gent en haar Universiteit. Ze schreef er o.a. in 2017 het boek ‘Uit de ivoren toren – 200 jaar Universiteit Gent’ over. 

  • Aleksey Yudin

Prof. Yudin is hoofddocent Russische taalkunde in de afdeling Slavistiek en Oost-Europakunde (vakgroep Talen en Culturen). Hij doceert Russisch, vergelijkende Slavische discoursanalyse, Slavische mythologie en Oekraïnistiek.  

  •  Tessa Kerre

Prof. dr. Tessa Kerre is als topdokter bij UZ Gent – gekend van de gelijknamige tv-serie op VIER – gespecialiseerd in hematologie en immunotherapie. Als kliniekhoofd bij de afdeling hematologie bij UZ Gent is ze expert in acute leukemie en aangeboren immuunziekten.

 

Praktisch

·       Wanneer? Dinsdag 26 mei 2020 van 19.30 tot 21 uur

·       Waar? Krookcafé, via de hoofdingang van De Krook

·       Prijs? 5 euro

·       Inschrijven? Online via Vormingplus of tel. 09 224 22 65.


Zin in meer? 

Neem zeker een kijkje op de website van Bibliotheek De Krook voor een overzicht van de voorbije Belezen Wetenschappers, hun aanbevolen literaire werken, opnames en meer.