arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Belezen Wetenschappers: China-editie

| 21 mei 2019

China is overal: in de media, onze gsm’s en kledingstukken… Kortom in ons dagelijks leven duikt “Het land van het Midden” wel eens vaker op. Maar geldt dit ook voor onze boekenkasten? Tijd voor een kijk op de Chinese literatuur!

Belezen Wetenschappers China Editie

Ontdek tijdens deze speciale China-editie van Belezen Wetenschappers welke boeken de China-experten van de UGent ontroeren, inspireren of ontspannen. Welke romans liggen op hun nachtkastje? Auteur en radiomaker Pat Donnez leidt alles in goede banen in een heus literair-wetenschappelijk salon.


Op dinsdag 21 mei 2019 ontvangen we vijf boeiende Belezen Wetenschappers:

* Mieke Matthyssen

Mieke werkt als praktijkassistent en onderzoekster bij de vakgroep Oosterse Talen. Ze doceert modern Chinees en doet antropologisch onderzoek naar Chinese gezondheidsstrategieën en Chinese psychologie, steeds vanuit de invalshoek van de traditionele Chinese filosofie, spiritualiteit en geneeskunde. Daarnaast werkt ze op de vakgroep Orthopedagofiek rond lichaamsgericht werken met jongeren.

* Luc Taerwe

Prof. Luc Taerwe was tot 2018 gewoon hoogleraar betonconstructies en Voorzitter van de Vakgroep Bouwkundige Constructies. Van 2008 tot 2012 was hij decaan van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Hij heeft in de loop der jaren een uitgebreide reeks contacten met Chinese universiteiten en met de bedrijfswereld uitgebouwd en momenteel bekleedt hij een speciale leerstoel aan Tongji University in Shanghai. Sinds 2016 is hij directeur van het China Platform van de UGent. 

* Ann Heirman

Prof. Heirman is hoogleraar Chinese taal en cultuur (vakgroep talen en culturen). Haar onderzoek betreft hoofdzakelijk het boeddhistische monastieke leven in keizerlijk China. Daarnaast doceert ze Klassiek Chinees en Geschiedenis van China.

* Guido Van Huylenbroeck

Guido Van Huylenbroeck is professor in landbouweconomie en rurale milieueconomie, was decaan tussen 2008 en 2015 van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en sinds 2015 directeur internationalisering van de UGent. Dankzij de wereldwijde faam en aantrekkingskracht van de UGent komt directeur internationalisering Guido Van Huylenbroeck wel vaker in contact met China.

* Aleksey Yudin 

Prof. Yudin is hoofddocent Russische taalkunde in de afdeling Slavistiek en Oost-Europakunde (vakgroep Talen en Culturen). Hij doceert Russisch, vergelijkende Slavische discoursanalyse, Slavische mythologie en Oekraïnistiek.  

 

Praktisch

·      Wanneer? Dinsdag 21 mei 2019 van 19.30 tot 21 uur

·      Waar? Krookcafé

·      Prijs? 5 euro

·      Inschrijven? Online via Vormingplus of tel. 09 224 22 65.In samenwerking met het China Platform, het centrale coördinatiecentrum voor de samenwerking tussen China en de UGent.

Logo China Platform