arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

(Afgelast) Belezen Wetenschappers: Afrika-editie

Event | 28 april 2020

Ontdek welke Afrikaanse romans professoren van de UGent inspireren, ontroeren of ontspannen. Welke boeken liggen op hun nachtkastje?

Belezen Wetenschappers Afrika Editie Website

* Gezien de richtlijnen van Universiteit Gent rond het COVID-19 virus zal deze activiteit niet doorgaan. Bedankt voor uw begrip.


Naast een paneldiscussie met Sarah De Saeger, Patrick Van Damme en Koen Bostoen, gemodereerd door auteur en radiomaker Pat Donnez, zal Inge Brinkman een inleidende presentatie geven over de rijkdom aan talen en literaturen op het Afrikaanse continent.

Met muziek door Daouda Thiam uit Mauretanië.


Gasten

  • Sarah De Saeger is professor voedselleer aan de Universiteit Gent. In het kader van haar onderzoek rond voedselveiligheid heeft ze een internationaal netwerk opgebouwd onder andere in sub-Sahara Afrika. Ze is een bevlogen lezer van fictie.  
  • Koen Bostoen is professor Afrikaanse Taalkunde en Swahili aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek aan het UGent Centrum voor Bantoestudies (BantUGent) is toegespitst op de Bantoetalen en op de interdisciplinaire studie van vroege Afrikaanse geschiedenis.
  • Patrick Van Damme is een tropisch-landbouwkundige met uitgebreide ervaring in Afrika. Hij werkte en woonde een tijd in Senegal en Togo, en begeleidde/begeleidt onderzoek in talloze landen. Recentelijk is hij actief rond de Grote Groene Muur, die de Sahel opnieuw groen wil maken. 
  • Inge Brinkman werkt aan de UGent als professor Afrika-Studies. Haar onderzoek heeft betrekking op Afrikaanse letterkunde vanuit een cultuurhistorisch perspectief. Ze besteedt daarbij vooral aandacht aan mondelinge vertellingen en de relaties tussen literatuur, autobiografie en conflict. Geografisch ligt het zwaartepunt op Kenia en Angola.Praktisch

  • Wanneer? Dinsdag 28 april van 19u30 tot 21 uur
  • Waar? Krookcafé
  • Prijs? 5 euro
  • Inschrijven? Online via Vormingplus of tel. 09 224 22 65.


Zin in meer?

Dit zijn de volgende Belezen Wetenschappers:

  • 26/05/2020 - Aleksey Yudin, Gita De Neckere en Tessa Kerre 


Zin in nog meer? 

Neem zeker een kijkje op de website van Bibliotheek De Krook voor een overzicht van de voorbije Belezen Wetenschappers, hun aanbevolen literaire werken, opnames en meer.