arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Belezen Wetenschappers: Rik Pinxten, Jeroen Wijnendaele & Tine Destrooper

Event | 26 maart 2019

Rik Pinxten, Jeroen Wijnendaele en Tine Destrooper zetten een boom op over literatuur. Wat ontroert, enthousiasmeert of ontspant hen? Welke romans liggen op hun nachtkastje? Auteur en radiomaker Pat Donnez leidt alles in goede banen in een heus literair-wetenschappelijk salon.

Belezen B8874B7C4C9F853D4Dd418Bee0C4E4B0

Wetenschappers zoeken ontspanning en verstrooiing, inspiratie of andere perspectieven door middel van literaire teksten. Zij hebben elkaar veel te vertellen binnen en buiten de contouren van hun vakgebied. Alleen zijn de schotten tussen vakgebieden en onderzoeksgroepen aanzienlijk verhoogd.

In Belezen Wetenschappers slaan we de brug tussen collega’s door een gedeelde passie voor literatuur. Deze interessante kijk op literatuur is niet alleen verrijkend voor de betrokken gesprekspartners maar ook voor niet-academici.


Op dinsdag 26 maart ontvangen we drie boeiende Belezen Wetenschappers:

* Rik Pinxten

Samenleving, politiek, globalisering, diversiteit, identiteit, filosofie, spiritualiteit en religie: niets laat onderzoeker en professor emeritus in de culturele antropologie Rik Pinxten onberoerd. Mede dankzij zijn boeiende visie en en droge humor is hij steeds een graag geziene gast op lezingen en debatten.

* Jeroen Wijnendaele

De geschiedenis herhaalt zich. Of toch niet? Historicus Jeroen Wijnendaele brengt raad. Als auteur, postdoc onderzoeker en expert over de val van het Romeinse Rijk en het ontstaan van de eerste Europese vorstendommen biedt hij een unieke kijk op het hedendaagse politieke systeem.

* Tine Destrooper

Naast hoofddocent aan de Faculteit Rechten en Criminologie en lid van het Human Rights Centre van de UGent is Tine Destrooper sinds 2018 ook directeur van het Vlaams Vredesinstituut. Binnen haar werk als onderzoeker focust ze zich vooral op mensenrechten, ontwikkeling en transities van oorlog naar vrede.


Praktisch

·      Wanneer? Dinsdag 26 maart van 19.30 tot 21 uur

·      Waar? Krookcafé, via de hoofdingang van De Krook

·      Prijs? 5 euro

·      Inschrijven? Online via Vormingplus of tel. 09 224 22 65.Zin in meer? Dit zijn de volgende Belezen Wetenschappers:

·      21 mei 2019: Speciale editie over ChinaZin in nog meer? Neem zeker een kijkje op de website van Bibliotheek De Krook voor een overzicht van de voorbije Belezen Wetenschappers, hun aanbevolen literaire werken, opnames en meer.