arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Voor leerkrachten: A.I. op school – KIKS

Workshop | 20 januari 2021

Maak kennis met KIKS, een bijzonder project rond kunstmatige intelligentie en wetenschap op de middelbare school.

Ai In De Krook Ai Op School

Kunstmatige Intelligentie, Klimaatverandering, Stomata, of kortweg KIKS is een STEM-project rond artificiële intelligentie (AI) voor de derde graad secundair onderwijs. STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics

Leerlingen leren AI begrijpen, met mogelijkheden en beperkingen; ze leren hoe ze er een impact kunnen op hebben. De relatie tussen huidmondjes (stomata) van planten en de klimaatverandering biedt een uniek kader om met diepe neurale netwerken aan de slag te gaan. De programmeertaal Python is bovendien zeer toegankelijk als tool om de fundamenten van neurale netwerken te bestuderen. Een troef van het KIKS-project is de samenwerking tussen onderzoekers en leerkrachten. Het lesmateriaal van KIKS wordt immers ontwikkeld, parallel met de resultaten van een lopend wetenschappelijk onderzoek aan de UGent en de Plantentuin Meise. 

Behalve biologie, aardrijkskunde, wiskunde, statistiek en chemie, komen computerwetenschappen en burgerwetenschap aan bod en is er behoorlijk wat aandacht voor ethiek. Via deze online presentatie maak je kennis met de inhoud van het project en krijgt u een beeld van het gratis, interactief lesmateriaal. Er is ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen. 


Praktische info

  • Woensdag 20 januari, 10u-11u30.
    Je ontvangt de link naar de online presentatie na inschrijving.
  • Deze presentatie is bedoeld voor leerkrachten wetenschappen en wiskunde derde graad secundair onderwijs. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.
  • Lesgever: Natacha Gesquière (UGent, Dwengo vzw) 
  • Meer info: https://www.aiopschool.be/kiks/


Inschrijven

Schrijf je in via deze link.