arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentLayer_2Vlaanderen_verbeelding werktselecttwitterLayer_2youtube
Menu

Ben jij die nieuwe programma- en sitemanager van De Krook?

| 6 oktober 2017

Om de verdere uitbouw van de hele site rond De Krook en het Wintercircus vorm te geven - zowel op organisatorisch als op inhoudelijk programmatorisch vlak – hebben de CVBA Waalse Krook en sogent besloten om de krachten te bundelen en gezamenlijk op zoek te gaan naar een programma- en sitemanager De Krook.

De Krook Herman 5

Over De Krook

De Krook is een grootschalig stadsvernieuwingsproject dat kennis, cultuur en innovatief ondernemerschap bundelt, en een ontmoetingsplek vormt voor alle Gentenaars. De infrastructuur aan een bocht (‘krook’) in de Schelde omvat onder meer de nieuwe stadsbibliotheek, labo’s en kantoren van de Universiteit Gent en imec, een café en groenzones.  Voor de realisatie van het hoofdgebouw (dat begin 2017 plechtig werd geopend) werd in 2009 een formeel samenwerkingsplatform opgericht, nl. Waalse Krook CVBA.  Dit platform heeft in de voorbije jaren de bouwwerken gecoordineerd, en staat in de toekomst ook in voor de programmatorische invulling van de site van De Krook, evenals voor de dagelijkse operationele werking.  Vanaf 2020 komen daar in de onmiddellijke nabijheid met de renovatie van het Wintercircus ook nog hubs voor innovatieve economie, een ondergrondse concertzaal, een café en een dakrestaurant bij.

Over sogent

Het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent voert het beleid van de Stad Gent op het gebied van stadsontwikkeling en vastgoedbeheer uit. Als autonoom gemeentebedrijf staat sogent garant voor kwalitatieve projectontwikkeling op het gebied van wonen, ondernemen en publieke ruimte en een efficiënt beheer van vastgoed. Samen met de Stad Gent, sociale huisvestingsmaatschappijen, particuliere ontwikkelaars en investeerders willen wij Gent uitbouwen tot een innovatieve, creatieve en duurzame stad waar het goed is om te wonen en te werken.

Jouw functie

Je staat in voor het gehele beheer van de site ‘De Krook’ in Gent. Dit houdt in dat je een plan opmaakt voor de inhoudelijke en programmatorische invulling van de site, dat je de concrete uitvoering van dit plan opvolgt en coördineert (vaak door beroep te doen op de medewerkers van de verschillende actoren op de site) en dat je de PR en marketing verzorgt rond dat plan. Je genereert hiervoor draagvlak bij verschillende actoren en leidt desgevallend ook de zoektocht voor extra financiële middelen voor de uitvoering van het plan.

Daarenboven ben je ook verantwoordelijk voor de financiële, budgettaire en contractuele opvolging van de dagdagelijkse operaties van en op de site. Je bent de externe vertegenwoordiger van de  CVBA De Waalse Krook, je bouwt en beheert relaties op verschillende niveaus, met verschillende stakeholders. Dit alles in nauwe samenwerking met de raad van bestuur van de CVBA, aan wie je rapporteert.

Jouw profiel

Je hebt een masterdiploma en kan minimaal 5 jaar relevante werkervaring voorleggen. Kennis van en/of ervaring met het (Gentse) digitale innovatie landschap is een must.  Voeling hebben met het brede beleidskader rond technologie, innovatie, cultuur, universitair onderzoek en de werking van openbare besturen (stedelijk of regionaal) is een significante meerwaarde.

Je hebt een enthousiasmerende, maar tegelijk ook diplomatische persoonlijkheid. Je kan de nodige overtuigingskracht aan de dag leggen, bent communicatief vlot en creatief.  Je hebt een communicatieve, proactieve en ondernemende ingesteldheid, die getypeerd wordt door een groot doorzettingsvermogen.

Je bent in staat de juiste mensen rond de tafel te krijgen om op een intermediaire wijze sterke samenwerkingsakkoorden te sluiten.  Hierbij ben je in staat om de balans te vinden tussen verschillende belangen door te streven naar win-winsituaties. Je werkt zelfstandig, planmatig, resultaatgericht en accuraat.

Je hebt een vlotte kennis van Nederlands en Engels.

Wij bieden jou:

  • een boeiende en zeer gevarieerde job binnen een domein met een belangrijke maatschappelijke meerwaarde
  • een contract van onbepaalde duur bij sogent, weliswaar met (in eerste instantie) een rechtstreekse aansturing door de Raad van Bestuur van de CVBA Waalse Krook
  • een marktconforme verloning met extra-legal voordelen (waaronder maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, volledige terugbetaling openbaar vervoer/fietsvergoeding).

Interesse?

Solliciteer tot uiterlijk 5 November 2017 per mail aan selectie@sogent.be.

Voor specifieke vragen omtrent de aanwervingsprocedure kan u terecht op telefoonnummer +32 9 269 69 00 (u vraagt best naar de HR-verantwoordelijke).

Inhoudelijke vragen over deze functie stuur je best naar volgend mailadres: krist.biebauw@stad.gent.

Je vindt de vacature ook op stepstone en op Linked In