arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Tentoonstelling: Out of the box

Tentoonstelling | 16 mei tot 15 augustus 2018

Out of the Box, de tentoonstelling met bijzondere objecten uit de museumcollecties van de UGent, krijgt een staartje in De Krook. Kom zeker eens kijken!

32506944 1813850532007408 1449543228947693568 N

Out of the box

De UGent bestaat 200 jaar! Om dat te vieren stuurde het Gents Universiteitsmuseum, kortweg GUM, de voorbije maanden unieke collectiestukken naar vier Gentse cultuurhuizen. Out of hun vertrouwde Box. Wetenschappers en artiesten gingen in dialoog in verrassende installaties. Enkele van hen vertellen in een video-installatie in De Krook over ‘hun’ focus:

Dichter Peter Verhelst en morfoloog Marjan Doom – kersvers directeur van het Gents Unversiteitsmuseum – vertellen over Leo, het skelet van de aangespoelde vinvis in de Sint-Baafskathedraal.

Medisch filosoof en ethicus Ignaas Devisch geeft zijn kijk op de rol van een wetenschapsmuseum en het menselijk lichaam – of een deel ervan – als museumobject.

Wetenschapsfilosoof Maarten Van Dyck buigt zich – via unieke objecten en geschriften – over het mysterie van de tijd.

Petra De Sutter, dokter en fertiliteitsspecialist van UZ Gent, stelt vragen bij ‘de maakbare mens’, digitalisering, robotica…

Bij de video-installatie staan enkele bijzondere stukken uit de tentoonstelling, waaronder het werk van beeldend kunstenares Alexi Williams Wynn.


Concreet

Wanneer? Van 16 mei tot 15 augustus

Waar? Exporuimte gelijkvloers