arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Slimme producten voor welzijn en gezondheid

Event | 31 januari 2018

Stel je voor dat jouw revalidatie-brace je in real-time feedback geeft en je aanmoedigt bij je revalidatie-oefeningen of dat de gezondheid van jouw kamerplanten voortdurend wordt gemonitord… Dergelijke scenario’s zijn niet langer fictie dankzij de verschillende prototypes die in de context van het TETRA-project ProMoW werden ontwikkeld. Kom deze slimme elektronische producten ontdekken in De Krook op woensdag 31 januari tussen 16u en 17u.

23850317863 Bcfa9B5734 O

Ingenieursstudenten van de Universiteit Gent Campus Kortrijk creëren slimme producten van de toekomst.

Stel je voor dat jouw revalidatie-brace je in real-time feedback geeft en je aanmoedigt bij je revalidatie-oefeningen of dat de gezondheid van jouw kamerplanten voortdurend gemonitord wordt …. Dergelijke scenario’s zijn niet langer fictie dankzij de verschillende prototypes die in de context van het TETRA-project ProMoW werden ontwikkeld.

Interdisciplinaire creatieve zandbak

Dit zijn maar enkele van de vele producten die masterstudenten Industrieel ontwerpen en Elektronica-ICT van de Universiteit Gent Campus Kortrijk ontworpen hebben. Tijdens het eerste semester van het academiejaar 2017-2018 hebben zij in de interdisciplinaire cursus Mechatronisch Productontwerpen en Embedded Prototyping geleerd hoe ze creatief gebruik kunnen maken van elektronica om interactieve producten te ontwerpen. In kleine groepjes voerden studenten in totaal 13 verschillende cases uit, van grondige conceptstudie tot afgewerkt product: o.m. een interactieve revalidatie mat, een slim ziekenhuis bed en een sensormodule die een gebruiker preventief verwittigt wanneer een toestel toe is aan een onderhoudsbeurt, kwamen aan bod. Bekijk de blogs van de studentengroepjes hier.

Op de UGent Campus Kortrijk primeert een creatieve en ondernemende houding die dankzij een succesvolle samenwerking tussen studenten van de beide opleidingen resulteren in innovatieve producten. De studenten leren hands-on om nieuwe interactieve producten te ontwerpen door ze ook effectief te bouwen en geleidelijk aan te verbeteren. De lesomgeving is als een creatieve zandbak van tools, waar de studenten worden gecoacht en gemotiveerd om hun ideeën te realiseren. Ook lokale bedrijven kunnen voorstellen indienen bij de UGent Campus Kortrijk.

Op woensdag 31 januari tussen 16u en 17u zullen de slimme elektronische producten voorgesteld worden op een demo-markt in De Krook,  Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent  (zaal Blauwe Vogel, verdieping -1).

Meer informatie via Peter Mechant (peter.mechant@ugent.be; 0476 650 636)

(www.promow.be)

(http://smartproducts.ugent.be)