arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Oordeur

Tentoonstelling | 14 december tot 5 januari 2019

Een stad. Een straat. Een huis. Een mens. Iemand met een verhaal. Een verlangen. Een verdriet.

Oordeur Site De Krook

Oordeur is een reeks audioportretten van mensen die wonen in dezelfde straat. Een podcast geënt op verhalen van mensen die hun dagelijkse habitat delen maar verder niet meteen iets gemeen hebben. Of toch. In hun zoeken, hun blijdschap of verdriet zijn ze vaak meer verbonden dan vermoed.

 

Tussen 14 december 2018 en 5 januari 2019 komt Oordeur naar De Krook. Bezoekers van de bibliotheek kunnen op de eerste verdieping terecht voor een uniek luistermaquette, waarop “Oordeur Destelbergenstraat” te beluisteren is. 

 

Verder komt Oordeur ook ‘on air’ bij Krook-bewoner Urgent.fm:

Woensdag 5 december om 11u zijn de oprichters van Oordeur – geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote - een eerste keer te gast bij Tumult.fm. Een week later – woe. 12/12 tussen 13 en 14u – volgt de eerste verhalenreeks “Oordeur Warnefordstraat”. 

Vrijdagen 11, 18 en 25 januari zijn de meest recente portretten van “Oordeur Destelbergenstraat” te beluisteren. Deze verwonderende combinatie van verhalen en collage van veldopnames is te beluisteren tijdens het Hijack-uur (13-14u).I.s.m. Stad Gent, Echo’s uit de wijk en Kunstencentrum Vooruit.