arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentpartner-ugentVlaanderen_verbeelding werktselecttwitterpartner-ugentyoutube
Menu

Lees je mee(r)?

Workshop | 4 mei 2018

Hoe kan je het leesplezier van leerlingen verhogen? Leerlingen motiveren tot lezen én schrijven: hoe doe je dat? Op welke manier kan lezen ondersteund worden in de klas en op school? Binnen de onderzoeksgroep Taal, Leren, Innoveren (UGent) vormt lezen al lang de focus van heel wat projecten. Samen met Iedereen Leest organiseert het een studiedag om in te gaan op alle vragen over lezen, leesplezier en leesbegrip.

Edd531 46Dddcfe3E9B4Bd79Ca7A596015429F5Mv2 D 2048 1365 S 2

In de media was er de voorbije maanden heel wat aandacht voor lezen. Meermaals werd de vraag gesteld of het onderwijs er nog voldoende in slaagt om kinderen aan te moedigen tot lezen. En wat met de daling in het leesbegrip van onze leerlingen? 

Lezen is dus momenteel duidelijk een hot topic. De onderzoeksgroep 'Taal, Leren, Innoveren' organiseert daarom de studiedag 'Lees je mee(r)?' in samenwerking met 'Iedereen Leest'. Tijdens de studiedag wordt ingegaan op de volgende vragen: hoe kan je het leesplezier van leerlingen verhogen? Leerlingen motiveren tot lezen én schrijven: hoe doe je dat? Op welke manier kan lezen ondersteund worden in de klas en op school?

Op 4 mei 2018 vertaalt de onderzoeksgroep haar bevindingen naar de praktijk en wapenen ze je met een reeks interessante tips en tricks. Hiervoor organiseren ze 4 interactieve workshops en verwelkomen ze ook de boekenjuf 'Elf Albrecht' die haar ervaring met jullie zal delen.

Meer info en inschrijven: http://taallereninnoveren.wixs...