arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentLayer_2Vlaanderen_verbeelding werktselecttwitterLayer_2youtube
Menu

Kraks@dekrook: Sociale Robots

| 21 november 2017

Vroeger kenden we robots alleen uit boeken en films. Vandaag zien we overal robots opduiken: op het werk, in het ziekenhuis en zelfs in De Krook. Waar is dat goed voor? Kom op dinsdag 21 november naar De Krook en ontdek wat robotexperten zelf over dit onderwerp te vertellen hebben. Uiteraard krijg je ook de kans om met een aantal robots aan de slag te gaan.

Img 6731 Web C Michiel Devijver

Waar? Zaal De Blauwe Vogel.
Wanneer?
Dinsdag 21 november 2017.
Hoe laat?
Deuren openen om 19u. Lezingen van 19u30 tot 21u00. Tijd om de ontdekkingsmarkt te verkennen tot 22u00.

Inschrijven? Schrijf je gratis in via het formulier van UGent!

Programma

Robots: Vriend of Vijand? - An Jacobs


OPSORO: Maak zelfs je eigen sociale robot! - Jelle Saldien

Jelle Saldien is Professor aan de vakgroep Industrial Systems Engineering and Product Design van de faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur. Jelle zal het hebben over de opkomst van sociale robots, waarbij hij een blik op de toekomst werpt, maar ook enkele pijnpunten belicht. Verder zal hij ingaan op OPSPORO, een wereldwijd open platform voor de ontwikkeling en creëren van sociale robots met een focus op face-to-face communicatie, als mogelijke oplossing voor de mogelijke pijnpunten bij de sociale robots, zoals ze nu ontwikkeld worden. 


Hello, Robot - Fredo De Smet

Als werkkracht in de fabriek, personage in een film of als militaire drone. Iedereen weet hoe een robot eruitziet. Maar heb je er ook al een ontmoet? Elke dag wordt de afstand tussen mens en machine kleiner, zo heeft de smartphone ons leven nu al definitief veranderd. De tentoonstelling Hello, Robot. Design tussen mens en machine legt onze relatie met technologie helemaal bloot. Fredo De Smet is co-curator van deze internationale tentoonstelling die nu in Design museum Gent te zien is. Op Kraks@De Krook vertelt hij het verhaal van Hitchbot, de robot die gemaakt was om te liften.


Ontdekkingsmarkt

Hoe leren robots?

Hoe leren robots van mensen? Professor Francis wyffels onderzoekt hoe we robots kunnen leren lopen. Of de was doen. Al blijkt dat laatste nog behoorlijk complex. Ontdek de robots en het onderzoek van IDLab in de Agora van De Krook.

OPSORO

OPSORO wil sociale robots en artificiële intelligentie toegankelijk maken voor iedereen. Leeftijd of gender doen er niet toe. Dankzij OPSORO kan iedereen goedkoop een robot maken, programmeren en delen. Professor Jelle Saldien (UGent Campus Kortrijk) en zijn team ontwikkelden een platform dat hardware, elektronica en software combineert met robotonderdelen. OPSORO-robotonderdelen worden verkocht, maar kunnen ook gemaakt worden met een 3D-printer of lasercutter. Alle software is online toegankelijk. Binnenkort zal iedereen ook online een gratis robot kunnen bouwen en programmeren.

Meer informatie: www.opsoro.be en www.facebook.com/opsoro