arrow-downarrow-leftarrow-rightcheckclipboardfacebookgluegoogle-plusimec-whiteinstagramlogo gentimecdekrookbib_liggend_kleingebruik_neglogo ovlsogentLayer_2Vlaanderen_verbeelding werktselecttwitterLayer_2youtube
Menu

Kraks@dekrook: Sociale Robots

| 21 november 2017

Vroeger kenden we robots alleen uit boeken en films. Vandaag zien we overal robots opduiken: op het werk, in het ziekenhuis en zelfs in De Krook. Waar is dat goed voor? Kom op dinsdag 21 november naar De Krook en ontdek wat robotexperten zelf over dit onderwerp te vertellen hebben. Uiteraard krijg je ook de kans om met een aantal robots aan de slag te gaan.

Img 6731 Web C Michiel Devijver

Waar? Zaal De Blauwe Vogel.
Wanneer?
Dinsdag 21 november 2017.
Hoe laat?
Deuren openen om 19u. Lezingen van 19u30 tot 21u00. Tijd om de ontdekkingsmarkt te verkennen tot 22u00.

Inschrijven? Schrijf je gratis in via het formulier van UGent!

Programma

Robots: Vriend of Vijand? - Pieter Simoens en An Jacobs

OPSORO: Maak zelfs je eigen sociale robot! - Jelle Saldien

Hello, Robot - Fredo De Smet

Ontdekkingsmarkt

Opgelet: deze lijst wordt nog aangevuld...

OPSORO

OPSORO wil sociale robots en artificiële intelligentie toegankelijk maken voor iedereen. Leeftijd of gender doen er niet toe. Dankzij OPSORO kan iedereen goedkoop een robot maken, programmeren en delen. Professor Jelle Saldien (UGent Campus Kortrijk) en zijn team ontwikkelden een platform dat hardware, elektronica en software combineert met robotonderdelen. OPSORO-robotonderdelen worden verkocht, maar kunnen ook gemaakt worden met een 3D-printer of lasercutter. Alle software is online toegankelijk. Binnenkort zal iedereen ook online een gratis robot kunnen bouwen en programmeren.

Meer informatie: www.opsoro.be en www.facebook.com/opsoro